Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

36. Mistrovství republiky SZBK

36. Mistrovství republiky SZBK
Pavel Troller 3.10.2016 3504x Závody a soutěže

V sobotu 1. října se v Žatci a Chbanech uskutečnilo již 36. Mistrovství republiky SZBK záchranných psů. V rámci svazu se jedná o vrcholovou soutěž, o její náročnosti dostatečně vypovídá fakt, že se tentokrát žádnému ze závodníků nepodařilo najít více než 4 subjekty a nebyl tak splněn ani jeden limit zkoušky ZZP 3. Jak už to na závodech bývá záleželo i na losu, podmínky se během dne dost měnily - od dopoledního bezvětří a jasného nebe po odpolední zataženo a silný vítr. 
Se všemi nástrahami závodu se nejlépe vypořádala pražská Eva Klemšová, pro kterou to bylo po Poháru města Hluboká již druhé vítězství v jednom týdnu. Jihočeští psi byli i tentokrát velmi úspěšní - na druhém místě se umístila nestárnoucí Bessi Jitky Smělé, navíc získala i pohár za nejlepší speciál. Z hlediska přímého postupu na příští mistrovství uspěly i dvě naopak velmi mladé fenky: na šestém místě skončila Xenta Aritar Bastet s Jitkou Tomanovou a na osmém Brigitte Bona Fornax a Pavel Troller. Prvním náhradníkem se potom stal na devátém místě Noróo z Vlčích luk s Michalem Svobodou, na dvanáctém místě skončil Forest Fidela a Veronika Nehodová.
O organizační úrovni mistrovství se asi povedou ještě dlouhé diskuze. Členy jihočeské brigády může potěšit to, že porovnání s námi nedávno připravovanými akcemi jako byl Český pohár na Spáleništi nebo Pohár města Hluboká vyznívá od všech zúčastněných jasně v náš prospěch. Brigáda tak může být hrdá nejen na výsledky svých psů, ale i na to, že se stále ještě dokáže stmelit (nebo tedy aspoň její podstatná část) a zorganizovat podobné akce na vysoké úrovni.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články