Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Bohemia Cup FL

Po neúspěšných výsledcích kategorií FL posledních let na Mistrovství světa probíhá v podstatě celosvětová analýza plošných prací.


Bohemia Cup FL
Jaroslav Sedlák 19.6.2012 5945x Zkoušky

Rozbory výsledků ve všech členských organizacích IRO se proto musí začít již co nevidět projevovat. JČZBK se musí po několika nesmírně pracovně vytížených letech, plně podřízených především funkčnosti základny Spáleniště, začít opět po čase systematicky zabývat podrobnými rozbory všech výcvikových odvětví včetně disciplíny poslušnosti. Náročnost na práci psů se musí soustavně zvyšovat. Terény a jejich obtížnost stále poroste, úkolem instruktorů je nacházet postupné cesty ke zdolávání jednotlivých výcvikových úskalí. Podmínky pro to jsou dostatečně vytvořeny, takže ochota a fundovanost jednotlivých instruktorů musí přinést potřebné ovoce. Plošné práce jsou bolestí IRO a na všech oficiálních fórech k nim bylo již velmi mnoho řečeno. Musí být vymýcen v minulosti preferovaný sportovní přístup k této disciplíně a nastolen ryze praktický systém vedoucí k pozitivním výsledkům i v nejobtížnějších terénech. Jihočeši nemají přebytek psů schopných nejvyšší konkurence v práci na ploše, ale zdaleka ještě jejich potenciál není dostatečně využit. I v letošním poháru chyběly k lepšímu umístění jen další výcvikové zkušenosti, které jsou zatím vzhledem k věku nedostatečné. Je připraven systém zlepšení výcviku již v základním tréninku, který bude aplikován již v nejbližších společných akcích. Absolutním základem však musí být dokonalá kondice psů (ale i psovodů), kterou má v rukou každý člen samostatně. Skvělou kondici v náročných podmínkách poháru v Hradci Králové prokázali v nejvyšší míře tři medailisté: vítězný Garp z Rohozenských bořin Jitky Dědinové, Bentley Extra Temperament Miroslava Šimka a Arin Netopýr Strelicia Ondřeje Guldy. Byli jediní stoprocentně úspěšní a jestli jim v náročné orientaci bažinatého terénu pomohlo i trochu štěstí, to přece patří ke každé soutěži. Každopádně byli nejlepší a patří jim uznalý potlesk a gratulace. Díky za skvělé výkony!


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Mistrovství u sousedů

    Listopadové soustředění JČZBK bylo tak jako loni rozšířeno o dva dny, věnované účasti na Mistrovství SVÖ Rohrbach-Berg. Opět jsme se zde setkali s velmi ...

    Zkoušky

    Intercup Humanity

    Třináctý ročník mezinárodní soutěže proběhl v pořadatelství Jihočeské záchranné brigády jako první část oslav 40. výročí založení JČZBK.

    Zkoušky

    Úspěšní junioři

    Vrcholem systematické přípravy mládeže ve svazu se stal již potřetí mládežnický přebor Junior Cup 2010 v severočeském Žatci.

    Zkoušky

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky