Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Bohemia Cup WB 2010

Kvalifikační Bohemia Cup ve vodních pracích plánovaně ukončoval týdenní červencový kurs zaměřený na práce psů ve vodě a s cadaverem.


Bohemia Cup WB 2010
Jaroslav Sedlák 3.8.2010 16857x

Kromě třicítky Jihočechů se tohoto kursu zúčastnila i členka Jihomoravské brigády Eva Káčerková, která se svou flatkou dokázala následně ideální možnosti tréninkového týdne nejlépe zúročit. V sobotním poháru 24.7.2010 si vedla přes víkendově pokažené počasí natolik bezchybně, že práce její flatky Cirie jí vynesla právem zlatou medaili. Velmi se dá ocenit i druhé místo mladého Norise z Vlčích luk, který Michalovi Svobodovi výkonově již téměř nahradil svého předchůdce, šampiona Rexe z Vlčích luk. Třetí místo věčně usměvavé Hanky Gramanové s jejím bílým švýcarem Cherokeem je jen logickým vyústěním jejího věcného a přemýšlivého přístupu k výcviku. Samozřejmě ještě zdaleka neřekli jihočeští psí mladíci své poslední slovo a jsou velkým příslibem do budoucna. Na úspěšnosti akce nic nemění ani fakt, že na základě spekulací se rozhodly letos nestartovat na BC mnohé dřívější stálice vodních přeborů. Patrně předčasně prosákla informace o tom, že na příštím mistrovství světa v Belgii nebude kategorie vodních prací z nedostatku možností vypsána. Po přihlášení pouze dvou Jihočešek byly tedy propozice RHWC nahrazeny "béčkem" a šestice zúčastněných psovodů předvedla velmi solidní vycvičenost, která byla ve čtyřech případech ohodnocena zápisem zkoušky.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Mrazivý trénink v lázních

    V sobotu 28. 1. 2017 proběhl první ze série společných výjezdových tréninků. Naším cílem byly bývalé chomutovské městské lázně.

    Výjezdní tréninky

    Mezinárodní seminář

    Vodní záchranná služba uspořádala i přes složitější povětrnostní podmínky mezinárodní sympozium o záchraně z ledu.


    Pololetní bilance

    Jihočeská brigáda mívá většinou týdenní soustředění s minimem zkoušek, které zcela pochopitelně přinášejí do letní pohody i určitou nervozitu.

    Nezařazeno

    Smutná zpráva

    Ve středu 8. 11. 2017 nás všechny zasáhla zpráva o smrti dlouholetého člena jihočeské záchranné brigády, kamarádského, věčně usměvavého "horala" Vlastíka Maxy.

    In memoriam