Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

INTERCUP HUMANITY 2016

INTERCUP HUMANITY 2016
Petra Kučerová 15.6.2016 2639x

Intercup Humanity 2016

 

Celkem 41 psovodů z 5 zemí (Česká republika, Slovensko, Rakousko, Německo a Dánsko) se ve dnech 10. – 12. 6. 2016  sjelo na výcvikovou základnu Spáleniště na tradiční mezinárodní IRO závod záchranných psů Intercup Humanity 2016. Protože se jedná zároveň o nominačním závod na Mistrovství světa záchranných psů (které letos proběhne v Turíně - Itálie), musí být jeho příprava a samotný průběh co nejlepší.

Pro rok 2016 byl závod Intercup Humanity na Spáleništi vypsán do tří kategorií -  RH T – B (sutinové vyhledání), RH FL – B (plošné vyhledání) a RH F – B (stopy). Posuzování bylo i letos, na základě delegace IRO, v rukou zahraničních rozhodčích. Plochy a stopy posuzoval Švýcar Martin Gut a sutiny Japonec Kazuhiro Sawada.

 

Během tří dnů se vystřídalo, jak už to na Šumavě bývá, rozmanité počasí od ideálních podmínek, po bezvětří a déšť. V sutinovém trenažéru předvedl nejlepší výkon Zdeněk Čmejrek se svou fenou německého ohaře Omahou z Vtelenských polí, za nejlepší speciál v plošném vyhledání byla oceněna Veronika Kosáčová se psem border kolie I´m Black Chevers, ve stopách si pohár za nejlepší speciál odnesla zároveň i vítězka této kategorie Jana Šmídová s fenou německého ovčáka Cristine Aritar Bastet a titul nejlepší poslušnost patří Dagmaře Baňárové se psem anglického špringršpaněla Chester z Chotára.

 

Celkově se v kategorii sutin nejlépe vedlo Lence Navrátilové s Kick Boxer de Alphaville Bohemia, na druhém místě skončil jihočeský zástupce Zdeněk Čmejrek se svou Omahou z Vtelenských polí a třetí příčku obsadila  Markovits Katalin s Enki´s Emely von Bauernhirschtal. V kategorii plošného vyhledání patří vítězství Veronice Kosáčové s I´m Black Chevers, druhá byla Kathleen Flade s Arni a třetí Dagmar Baňárová s Chester z Chotára. Ve stopách se vítězkou stala Jana Šmídová se svou fenou Cristine Aritar Bastet.

 

Při závěrečném ceremoniálu, kterého se účastnila i starostka Přední Výtoně paní Regina Houšková a také prezidentka Svazu záchranných brigád kynologů paní Helena Šabatová, byli vyhlášeni a oceněni nejen vítězové. Díky skvělým sponzorům, v čele se značkou Brit, si příjemnou pozornost odnesl každý závodník, který splnil limit zkoušky a nutno dodat, že se drobnost dostala i na ty, kterým štěstí zrovna nepřálo.

 

Areál Spáleniště opět prokázal, že je adekvátním a příjemným zázemím pro konání mezinárodních akcí na vrcholové úrovni. Kladné odezvy na prostředí i perfektní organizaci přicházejí ze všech stran a právě ty jsou pro pořadatelský sbor JČZBK tou nejlepší vizitkou a odměnou.

Děkujeme a těšíme se příště na shledanou.

 

...

Pozdravujem do južných Čiech,

včera toho bolo veľa, tak dnes, ešte raz sa chceme poďakovať za výbornú organizáciu a ústretový prístup najmä v mojom prípade. Veľmi si to vážime, držíme Vám palce vo Vašej práci a teším sa na ďalšie stretnutie, či u Vás alebo u nás. 
všetko dobré

 

Ahoj

Díky moc za super závod, féroví rozhodčí, příjemná atnostféra a skvělá organizace.

Martin Brandner

 

 

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    První mezinárodky

    Přestože na většině území republiky se už všechny plochy začínaly zelenat, Spáleniště přivítalo psovody téměř metrovou vrstvou hutného a vlhkého sněhu.


    Ocenění Jihočeši

    Při oceňování zasloužilých členů brigád za uplynulých dvacet let měli vzhledem k početné členské základně pochopitelně největší zastoupení Jihočeši.

    Vítězové

    Odtajněná Lucka

    Jako blesk z čistého nebe přišla SMS zpráva doprostřed příprav na Intercup Humanity.