Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Intercup v sutinách

Letošní netypické rozdělení Intercupu Humanity mělo své první dějství v sobotu 7.5.2011 na Spáleništi. Kategorie RH-TB zde probíhala za účasti devíti psovodů, ucházejících se o postup na Mistrovství světa IRO do belgického Chastre.


Intercup v sutinách
Jaroslav Sedlák 11.5.2011 12821x Zkoušky

Za skvělého letního počasí nastupovali psovodi do náročného terénu vyšperkovaného ohněm, nárazovou střelbou a halasnou hudbou z reproduktorů, aby demonstrovali svou připravenost a výcvikovou úroveň. Kromě účastníků z ústecké a jihočeské brigády zde poprvé startovala i účastnice mimo SZBK, psovodka Kynologické záchranné jednotky z Brna, sympatická policistka Míša Nytlová s výmarským ohařem Akimem. Svou účastí tak začala naplňovat rozhodnutí sjezdu SZBK ČR z 30.4.2011, který schválil návrh výcvikáře otevřít všechny akce svazu (soutěže i zkoušky) pro všechny členy světové organizace FCI, a to bez ohledu na to, podle jakého zkušebního řádu se konají. Soutěž v nádherném šumavském prostředí a pohodovém duchu přinesla vítězství dlouholeté výcvikářce a chovatelce belgických ovčáků malinois Haně Klímové z Netolic, která se 271 body ve známce "velmi dobře" kvalifikovala pro účast na Mistrovství světa IRO. Velmi solidní úroveň této kategorie Intercupu Humanity dokládá i šest celkově splněných limitů zkoušky RH-TB z devíti účastníků. Jihočeská brigáda se opět zhostila náročné republikové akce bez jediného zádrhele a všichni pořadatelé zaslouží poděkování za obětavý přístup.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky

    Úspěšní junioři

    Vrcholem systematické přípravy mládeže ve svazu se stal již potřetí mládežnický přebor Junior Cup 2010 v severočeském Žatci.

    Zkoušky

    ČP v terénu 2011

    Pověstné jihočeské terény v okolí výcvikové základny Spáleniště se 9.7.2011 staly dějištěm Českého poháru v terénním vyhledávání.

    Zkoušky

    Zkoušky obětavosti

    Březnové zkoušky ZTV 2 se staly nejen prověrkou úrovně vycvičenosti psů, ale vzhledem k podmínkám i ochoty a obětavosti členů brigády.

    Zkoušky