Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jihočeský Mistr ČR

Při letošním, jubilejním Mistrovství ČR záchranných psů na jihočeském Spáleništi bylo vysloveno mnoho pochvalných slov na stranu realizačního týmu, který si jich bezesporu nesmírně váží a byla hřejivou odměnou za kvalitně odvedenou práci.


Jihočeský Mistr ČR
kolektiv JČZBK 6.10.2010 13301x

Ne mnoho však bylo řečeno, či napsáno o vítězi. A právě on si zaslouží poklonu největší. Kromě toho, že opět ve svých ruku pevně třímá trofej nejvyššího ocenění na českém záchranářském poli, je nutné zmínit i to, že stojí za vším, čeho Jihočeská záchranná brigáda ve své dlouholeté historii dosáhla.  Jaroslav Sedlák je pilířem celé Jihočeské brigády a díky svým schopnostem a zkušenostem směřuje a motivuje všechny členy k dosažení nejvyšších cílů. Jihočeši jsou silným a dobrým týmem, který umí společně vzít za jeden provaz a vytvořit vlastními silami i to, co kdysi bylo jen pouhým snem.

Kromě skvělé základny s výborným zázemím se podařilo vybudovat trenažér pro trénink sutinových prací, který umožnil připravit nelehké prostředí pro konání letošního Mistrovství ČR záchranných psů.  Trenažér, který svou dobře promyšlenou koncepcí úkrytů skvěle imituje náročné podmínky v prostředí po katastrofě. A právě zde otec a syn Sedlákovi uplatnili své dlouholeté zkušenosti, které získali při záchranných pracích v zahraničí i tuzemsku.

Jihočeši mohou být právem hrdi na zakladatele své brigády a zbývá říci jen „pozvedněme číš a připijme letošnímu Mistru České republiky záchranných psů Jaroslavu Sedlákovi“.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Zkouška pohotovostní jednotky

    V sobotu 29. 4. 2017 probíhaly v Chomutově v Městských lázních pod taktovkou rodinného dua Petr a Iveta Katrevovi zkoušky pohotovostní jednotky.

    Zkoušky

    Bílá sobota

    Přes drastickou nepřízeň počasí přináší neoblomný kalendář očekávané svátky jara s doslova Bílou sobotou...


    Nechranický pohár 2023

    V sobotu 15. července 2023 se konal na Nechranické přehradě v režii ústecké brigády již 5. ročník Vodního poháru. Jihočeským zástupcům se na tomto klání ...

    Závody a soutěže

    Den psích záchranářů

    Od roku 2008 je vždy poslední neděle v dubnu vyhlašována jako Mezinárodní den záchranných psů.

    Zásahy