Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Každoroční zoo

Zatímco 22 členů Jihočeské brigády pomalu končilo svůj pobyt na italském Garganu, ostatní zajišťovali další úkoly.


Každoroční zoo
Petra Kučerová 18.6.2013 3794x

V sobotu 15.6.2013 se ZOO Ohrada v Hluboké nad Vltavou stala dějištěm již tradičního zábavného dnu, každoročně pořádaného pod záštitou Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra. A program byl jako vždy skutečně pestrý. Kromě složek IZS se o kulturní zábavu staraly hvězdy jako oblíbená hudební skupina Maxim Turbulenc nebo populární zpěvačka Monika Absolonová, hravě výchovnou část měl na starosti BESIP se svým dopravním hřištěm a když už "vesele a bezpečně - venku a na vzduchu - tak i se svačinou a zdravě", o což se postaral výživový poradce Petr Havlíček.  Pozvání jako každý rok obdržela i Jihočeská záchranná brigáda kynologů, kde se psovodi ve složení Petra Kučerová, Michal Svoboda, Hanka Klímová a Jitka Smělá věnovali malým i velkým zvědavcům, kteří se chtěli dozvědět nejrůznější podrobnosti o výcviku záchranných psů. Díky úzké spolupráci s Vodní záchrannou službou České Budějovice nechyběla ani dynamická ukázka, jak pes může zachránit tonoucího, dotáhnout člun ke břehu nebo aportovat nejrůznější předměty z vody nebo naopak i ze břehu do vody. Zásluhou mnoha aktérů tak byl vytvořen opět jeden nezapomenutelný den, který dětem přinesl i mnoho nových poznatků.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Pohárové zkušenosti

    Do 31. mistrovství ČR záchranných psů je podle výsledků 2010 nominováno devět psovodů jako první polovina startovního pole.

    Zkoušky

    Jihočeši bilancovali

    Každoroční bilanční členská schůze tradičně o první neděli v novém roce shrnula výsledky práce za uplynulý rok 2009.

    Vítězové

    Špringří halali

    V sestavě zkoušek přímo určených pro vrcholné využití v praxi zakotvila zkouška ZTV3, určená pro hledání v přírodních terénech.


    Arktický pohár

    Přes hrůzostrašné předpovědi počasí, vyhrožující teplotami až mínus čtyřicet stupňů, se na únorový kurs lavinových prací sešla více než dvacítka ...