Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odešel horal

Zatímco někteří se právě radují z vítězství či z úspěšných zkoušek, jiným se do očí derou slzy...


Odešel horal
Jaroslav Sedlák 20.10.2014 5036x In memoriam

Jeden z nemnoha labradorů, kteří se v záchranářském výcviku dostali v oblasti vodních a lavinových prací až na vrcholky výkonnosti, potvrzené patnácti úspěšnými zkouškami včetně nejvyšších stupňů či vítězstvím v Českém poháru lavinářů na Šumavě, byl mohutný Barney bpp, který právě převážnou část svého života strávil pobytem po horách. Šumava stejně jako Krkonoše byly jeho domovem, kde prožil se svou výcvikářkou a partnerkou Lucií Obranskou krásný a plnohodnotný život psa záchranáře. Ve společnosti jihočeských kynologů nebo svých psích kolegů z Horské služby bylo dvanáct let jeho života naplněno těmi nejkrásnějšími okamžiky. Nechme ale promluvit Lucii: "Ačkoliv bych ráda oznamovala jenom dobré zprávy, v životě to vždycky není možné. Dnes po poledni jsem se navždy musela rozloučit se svým psím přítelem Barnym. Nebyl mým prvním psem, ale byl prvním, se kterým jsem si i díky brigádě plnila své sny. I když lidský život při svých nasazeních neměl možnost zachránit, léta zachraňoval především ten můj.  Navždy tak zůstane jedničkou v mém srdci, mým nejlepším přítelem, panem psem..."


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Poslední zaštěkání

    Život psovoda záchranáře je pevně spjat s jeho psím parťákem. Proto každý odchod tak moc bolí... V úterý 27. 8. 2019 odešel za duhový most jeden z našich, jeden z ...

    In memoriam

    Smutné rozloučení

    Miloš Mach (†26.12.2019) zanechal nesmazatelnou stopu z dob svého působení v brigádě.

    In memoriam

    Smutná zpráva

    Ve středu 8. 11. 2017 nás všechny zasáhla zpráva o smrti dlouholetého člena jihočeské záchranné brigády, kamarádského, věčně usměvavého "horala" Vlastíka Maxy.

    In memoriam

    Zemřel Faust Lemiku

    Psí život je sám o sobě až nespravedlivě krátký a často bývá vlivem nejrůznějších zhoubných nemocí ještě zkrácen.

    In memoriam