Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohár ČEZ

Státní svátek 28. října 2010 se v Hluboké nad Vltavou odehrával na kynologickém cvičišti a v areálu Vejvarka v rámci významné pohárové soutěže partnera Jihočeské záchranné brigády ČEZ.


Pohár ČEZ
Jaroslav Sedlák 29.10.2010 18559x Zkoušky

Osobně soutěž zahájil přívítáním 26 účastníků starosta Hluboké a senátor ing. Tomáš Jirsa, pod jehož záštitou probíhala. Přesně fungující průběh obou kategorií ZZP1 a ZZP2 byl opět výbornou vizitkou sehranosti a obětavosti třicítky jihočeských pořadatelů, kteří se všemožně snažili, aby se závodníci ze sedmi brigád SZBK ČR cítili jako doma. Pod vedením Petry Kučerové (ZZP2) a Hanky Klímové (ZZP1) tak proběhla soutěž bez jediné výtky. Zaujala především stoupající úroveň v disciplíně poslušnosti, kde bylo v obou kategoriích k vidění několik skutečně výborných výkonů. I ve speciálních pracích ZZP1 byly předvedeny velmi hodnotné výkony, když ze sedmnácti účastníků nesplnilo limit pro zápis zkoušky pouze šest. O poznání větší problémy přinesla kategorie ZZP2, kde nesplnění limitů bylo v náročném uspořádání úkrytů pěti zavalených osob velmi výrazné. I přesto byly předvedeny hodnotné výkony, jak v poslušnosti, tak ve speciálech. Nejvyšší bodové hodnoty ZZP2 docílil Rudolf Procházka s americkou stafordšírkou Bastylou Fidela ze Středočeské brigády, druhá skončila letos vycházející jihočeská hvězdička Hanka Gramanová s bílým švýcarem Cherokeem Taien a třetí opět Jihočeška Katka Bezděková s hovawartkou Dee od Hrčířského kruhu. V kategorii ZZP1 zvítězila Jana Šmídová z Netolic s německou ovčandou Cristine Aritar Bastet, druhý se umístil David Hynek z Pardubické bridády s labradorem Maxem bpp a třetí Jitka Smělá s kříženou borderkou Bessy bpp. Hodnotné ceny si odvezli závodníci nejen z Jihočeské, ale i z dalších brigád: Středočeské, Pardubické, Ústecké, Pražské, Karlovarské a Vysočiny. Jednou z největších deviz proběhlé akce bylo především pohodové a přátelské ovzduší, které především zanechává ty nejhezčí vzpomínky.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Lavinové zkoušky

    Rok 2011 je v kontrastu s loňskými přívaly sněhu pro tréninky a bilancování práce lavinových psů poměrně dost nepříznivý.

    Zkoušky

    Podzimní zkoušky ZZZ

    Dne 14.10.2023 se v Netolicích konaly zkoušky ZZZ, atmosféra byla už od začátku trochu napnutá, přeci jen je to první a vstupní zkouška do záchranářského světa.

    Zkoušky

    Český pohár lavinářů

    Špičák na Šumavě se díky vynikajícím podmínkám, úzké spolupráci s Horskou službou a v neposlední řadě i obětavosti manželů Pospíšilových stal již ...

    Zkoušky

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky