Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pololetní bilance

Jihočeská brigáda mívá většinou týdenní soustředění s minimem zkoušek, které zcela pochopitelně přinášejí do letní pohody i určitou nervozitu.


Pololetní bilance
Jaroslav Sedlák 26.7.2011 12449x Nezařazeno

V letošním roce ale bylo po výcvikové analýze přikročeno k bilanci pololetního výcviku a týdenní pobyt měl za úkol vyhodnotit s využitím cizích rozhodčích systematickou přípravu většiny členské základny. Při 70členné brigádě je zcela logická nestejná úroveň ve věku psů a jejich vycvičenosti, takže padesát účastníků soustředění se profilovalo do pěti zkouškových akcí. Soustředění prakticky začínalo bez přípravy zkouškami ZZP2 a končilo soutěží Bohemia Cup RHW. V průběhu týdne se pak konaly ZZP1 se ZZZ, ZTV1, ZVP1 a ZVP/C. Samozřejmě nebyli všichni úspěšní, ale přesto mohli všichni rozhodčí konstatovat velmi slušnou úroveň předváděných výkonů. Zvýšená aktivita členů několika brigád ve výcviku je v současnosti velmi pozitivním jevem a vedením svazu kvituje tento trend s povděkem. A to zejména v souvislosti se snahami některých jedinců, snažících se o rozkol a šíření zcela neopodstatněných negativních tendencí. Skoro ve všech případech se vždy jedná o neúspěšné psovody, svalující vlastní neschopnost na cokoliv a kohokoliv. Na druhou stranu je nesmírně povzbuzující pocit sounáležitosti k dobrému kolektivu, který je nesmírně silným faktorem v těch nejsložitějších životních situacích. Budiž příkladem pár řádek od členky, převzatých z privátní sekce stránek JČZBK a hovořících silným citovým nábojem, které si dovolím ocitovat:

Všem bych vám moc chtěla poděkovat za vřelé a milé přijetí, které jsem po mateřské pauze nečekala. Ač jsem na tábor dorazila později, tak jsem si připadala, jako bych žádnou pauzu nikdy neměla a patřila k vám odjakživa. Není jednoduché se vrátit a fungovat jako dříve, teď už to tak nejde a nějakou dobu ještě nepůjde, ale o to více budu jezdit a těšit se na další a další společné akce, které nás čekají.
Největší zásluha a mé velké díky patří člověku, který mi strašně moc pomohl, když jsem byla na úplněm dně a nemohla jsem se dostat nahoru. Bohužel život i osud je někdy opravdu hodně krutý, ale když máte kamarády, kteří jsou vám v té těžké chvíli schopni a ochotni pomoci, pak jde vždy všechno snáze. Proto nikdy neodmítejte pomoc druhých, protože ve dvou se to opravdu lépe táhne ! Jardo, strašně moc děkuji !

Možná, že Šárka i trošku přehání, důležité ale každopádně je především to, co člověk cítí. Pokud ho to do kolektivu nepudí a netáhne, neměl by se nikdo k nějaké "povinné" účasti rozhodně nutit. A těch, kteří důvěřují, pomáhají a jsou dostatečně lidsky tolerantní, je díky bohu v Jihočeské brigádě stále dost. Díky, přátelé, nejen za ten jeden týden a pokud to půjde, zůstaňte takoví...


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Tréninková neděle

    Minulou slunečnou neděli využili jihočeští záchranáři k tréninku v sutinách.

    Nezařazeno

    Lavinový kurs 2011

    Přestože sněhová nadílka současné zimy doznává značných výkyvů, Spáleniště se svou Ledovou kotlinou ani letos nezklamalo.

    Nezařazeno

    Náročné laviny

    Přestože na většině území ČR se střídalo lednové počasí ve všech myslitelných formách, místy až metrová sněhová pokrývka proměnila okolí základny ...

    Nezařazeno

    Trénink na oslavu dne záchranného psa

    V neděli 26. 4. 2020 měli svátek všichni záchranářští psi, byl "Den záchranného psa". Jihočeši po dalším uvolnění omezení využili sobotu k pořádnému tréninku ...

    Nezařazeno