Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Sjezd SZBK

Dne 30.4.2016 proběhl ve Chbanech u Žatce Sjezd záchranných brigád kynologů, který měl na programu, coby nejvyšší orgán SZBK, celou řadu závažných bodů.


Sjezd SZBK
Petra Kučerová 7.5.2016 2784x

Na výroční členské schůzi JČZBK byli pro její zastupování odsouhlaseni delegáti ve složení Zdeněk Čmejrek, Petra Kučerová, Martin Lobík, Daniel Sedlák, Michal Svoboda, Jana Šmídová a Pavel Troller. Dále byl přítomný i Jaroslav Sedlák, coby dosluhující výcvikář SZBK, který však ještě před volbami odjel.

Po zahájení v deset hodin proběhlo udělení čestných členství navrženým členům SZBK. Následovalo odsouhlasení programu sjezdu, dále byla schválena změna volebního řádu, kdy oproti navrhovanému systému volby celé kandidátky jako celku, delegáti volili každou funkci samostatně. Po zvolení mandátní a volební komise a přišly na řadu zprávy funkcionářů. Následovalo schválení názvu SZBK v kontextu s novým občanským zákoníkem, dále schválení stanov a schválení změn národního zkušebního řádu. Vždy se jednalo o dokumenty, které obdrželi delegáti 30 dnů před konáním sjezdu, aby jej mohli řádně prostudovat.

Vzhledem k důležitosti, této události, kdy se právě volí vedení SZBK na dalších pět let, výbor JČZBK už od začátku roku stanovoval strategii, aby se Jihočeši mohli i nadále podílet na vedení SZBK. Dan Sedlák kandidoval na post prezidenta, ale o pouhé 2 hlasy neuspěl oproti Heleně Šabatové. Do funkce viceprezidenta byl zvolený moravský Květoslav Štibora, výcvikářem se stal Vilém Babička, zástupcem pro IRO/FCI  Jitka Dědinová. Dále se do prezidia volili ještě 3 členové, kdy kandidátů bylo celkem 8. Hned v prvním kole volby uspěl, jako jediný, s nadpoloviční většinou hlasů Zdeněk Čmejrek, ve druhém kole byla zvolena Šárka Machová a Petr Katrev. Dále proběhla volba revizní komise, kde z kandidátů hned v prvním kole uspěli s nadpoloviční většinou Broněk Přibyl, Petra Svobodová a Pavel Troller.

Na samý závěr sjezdu nově zvolený výcvikář oslovil delegáty o souhlas pro dosluhujícího prezidenta Vladimíra Kuchtu, aby měl, vzhledem k celoživotní dobře odvedené práci, v prezidiu hlas poradní a to jako čestný prezident. Ruce bez váhání zvedlo všech 55 přítomných delegátů.

Sjezd byl ukončen kolem osmé hodiny večer. Jihočeši dali svým profesionálním a sehraným přístupem najevo, že jsou silným článkem SZBK a také to, že na Spáleništi je každá brigáda SZBK vítána, a vždy bude mít v užívání Spáleniště přednost před ostatními zájemci.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články