Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výcvik PJ

Výcvikové soustředění členů Pohotovostní jednotky SZBK ČR se stalo již tradiční součástí celoročního plánu činnosti svazu.


Výcvik PJ
Jaroslav Sedlák 21.8.2012 5652x

V srpnu 2012 se dějištěm tohoto soustředění opět stala výcviková základna Spáleniště u Přední Výtoně. Po loňském zkušebním uspořádání nově vytvořených zkoušek ZTV3, které jsou velmi potřebné právě pro použití v praxi, bylo hlavní náplní vyhledávání živých i neživých subjektů v samostatném provedení dvojice psovod - pes za pomocí GPS. Program soustředění zejména v oblasti práce s cadaverem přímo navazoval na předcházející soustředění vodních prací, jehož se zúčastnila i valná většina členů dosavadní PJ. Nebyl tentokrát sice prováděn žádný psychologický test odolnosti, jako byl ve spolupráci s Policií ČR konán předešle, ani extrémní noclehy v přírodě, ale přesto proběhl velmi intenzívní výcvik. Práce na ploše, čili terénní vyhledávání pohřešovaných osob, se stále častěji stávají náplní záchranářských psů, kteří jsou v této oblasti důkladně prověřováni oběma zkušebními řády. Podle předpisu SZBK ČR je jeho Pohotovostní jednotka průběžně a minimálně jednou ročně aktualizována vzhledem k dosahovaným výsledkům. Jedná se především o úspěšné složení zkoušek nejvyšších stupňů a dále o výsledky v dlouhodobější zátěži, jako je třeba právě delší soustředění s cílenou prověrkou určitého směru. I po letošním absolvování srazu bude při nejbližší příležitosti prezidiu předložen inovovaný seznam úspěšných absolventů a čekatelů PJ SZBK.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Vrcholky stopařiny

    Stopařina je velká řehole a kynologové věnující se této disciplíně jsou většinou známí jako urputní dříči.


    Krutý Prezident

    Jestliže na Intercupu Humanity žehrali účastníci na počasí, na Poháru prezidenta mohli hovořit o počasí patřícím přímo do hororu.

    Závody a soutěže

    Odchod nezapomenutelné Elis

    Čas měří neúprosně nejen nám lidem, ale i našim čtyřnohým parťákům... Berňačce Alice Bona Fornax život nadělil nádherných 12,5 roku u milované paničky, v ...

    In memoriam

    Sobotní adrenalin

    Díky skvělé spolupráci VZS a tentokrát hlavně ochotě Honzy Wimmera, jsme se v sobotu, za velké nepřízně počasí, vydali do Dolní Vltavice, hlavním úkolem dne bylo ...

    Nezařazeno