Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Výroční členská schůze JČZBK

Dne 7.ledna 2017 se, ve Sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou, sešlo celkem 48 členů a čekatelů Jihočeské záchranné brigády kynologů, aby uzavřeli rok 2016 a společně rozhodli o celé řadě důležitých bodů, které byly na schváleném programu schůze.


Výroční členská schůze JČZBK
Petra Kučerová 8.1.2017 2619x Výroční schůze

Tím nejzásadnějším, byla volba nového vedoucího JČZBK a to vzhledem k rezignaci Daniela Sedláka. Ten ve svém projevu vysvětlil svoji časovou vytíženost, kterou, jak uvedl, bohužel s poctivou prací vedoucího nelze skloubit. Novým šéfem JČZBK se stal Zdeněk Čmejrek, který obdržel z celkem vydaných 46 volebních lístků 38 platných. Jelikož Hana Gramanová, taktéž z časových důvodů, rezignovala na post v revizní komisi, proběhly volby i této funkce. Uspěla v nich Alexandra Keményová, dlouholetá členka JČZBK, která z celkem vydaných 46 volebních lístků obdržela 44 platných.

Výcvikářka Jana Šmídová shrnula rok 2016.  Každoměsíční soustředění na Spáleništi, výjezdní tréninky, ukázky pro veřejnost, účast na seminářích PČR i HZS, účast na simulaci praktického zásahu, účast na atestech IRO i HZS, proškolení Českým červeným křížem, zátěžové akce pro prověření kondice psa i psovoda, účast na vrcholových akcí SZBK, účast na Mistrovství IRO a FCI, účast na Mistrovství Rakouska, složení zkoušek od základních až po ty vrcholové, praktická nasazení. Dále pořadatelsky dobře zvládnuté akce na Spáleništi, jakými byly mezinárodní Intercup Humanity, vrcholový Český pohár ZP, celorepublikový Pohár plemen a také již tradiční Pohár města Hluboká. Jihočeši měli rok, co se akcí týká, nabitý.  Celková koncepce výcviku byla převážně směřována pro přípravu psů na hasičské atesty, jež znamenají, z legislativního hlediska, zásadní podmínku účasti na praktickém zásahu v rámci Integrovaného záchranného systému. Znamenají tak, pro JČZBK,  další cestu pro praktické nasazení psů. JČZBK splnila svůj cíl ze začátku roku 2016 a v současné době má 2 atestované psovody. Jak bude spolupráce s HZS prakticky fungovat, ukáže čas. Vše je vývoj. Za již dlouhodobou a dobře fungující spolupráci s kriminální policií ČR, Jana Šmídová poděkovala přítomnému vrchnímu komisaři Václavu Dušákovi a stejně tak i Milanu Bukáčkovi, šéfovi Vodní záchranné služby Český Krumlov.

Vždy je co vylepšovat a vždy se může dařit ještě lépe, ale rok 2016 přinesl celou řadu výborných akcí, výsledků a zkušeností.

Poháry „Pes roku“ pro rok 2016 získali dva psovodi, kteří naplnili výcvikový cíl a získali platné hasičské atesty pro účast při praktických nasazení. Zdeněk Čmejrek s fenou německého ohaře Omahou z Vtelenských polí, kterým se zároveň podařilo i obsadit 2. místo na závodu Intecup Humanity  a splnit vrcholovou sutinovou zkoušku RH-TB  a Jitka Tomanová s Xentou Aritar Bastet , které mimo jiné obsadili 3. místo na Memoriálu Petra Staňka a získali putovní pohár za nejvyšší součet bodů z obou speciálů.

Pohár „Skokan roku“, což je ocenění psovoda, který udělal největší výcvikový pokrok v uplynulém roce,  získal Radek Anděl se psem flanderského bouviera Artú z Andělského dvorku, především za úspěšné složení vrcholové zkoušky RH-TB v rámci závodu Intercup Humanity, ale i za vyhodnocení  nejlepší práce v denním speciálu během podzimních sutinových atestů.

Sošku "Krásy, Lásky a Pravdy" vytvořenou před mnoha lety akademickým sochařem Mílou Hotovým obdrží každý rok psovod, jehož pes v hodnoceném roce předvedl nejvýraznější speciál. Pro rok 2016 získala sošku Jitka Smělá s fenkou křížence Bessy bez PP za nejlepší speciál (na plný počet bodů) v rámci Mistrovství republiky ZP 2016.

Ocenění „Dýka Pepy Brouma“ je trvalá památka na mimořádně obětavého člena Jihočeské záchranné brigády kynologů Mgr. Josefa Brouma, který tragicky zahynul. Její udělování je vzpomínkou na jeho soustavnou snahu o vylepšování areálu Spáleniště s nepostradatelnou dýkou za pasem. Vyznamenání pravidelně uděluje vedoucí brigády vždy na výroční členské schůzi za mimořádnou obětavost projevenou v uplynulém roce. Toto ocenění z rukou Daniela Sedláka převzala Jana Šmídová.

Na začátku roku, ve kterém pes dosáhne věku deseti let, je v Jihočeské záchranné brigádě kynologů slavnostně ukončena jeho aktivní činnost a psovod obdrží čestné uznání. Jde o psí veterány, kteří složili nejvyšší zkoušky, dosáhli členství v pohotovostní jednotce pro nasazení v praxi a řady dalších významných úspěchů. Bez existence těchto psů by brigáda neměla minulost. V roce 2016 této hranice dosáhli: Hissimo History Kelečský poklad psovoda Milana Bukáčka (ZLP3 a ZVP3, několikanásobná účastnice ČP LP a ČP VP), Bessy bez PP psovodky Jitky Smělé (ZZP3, několikanásobná účastnice MR ZP, v roce 2013 – 1. místo na ČP ZP, v roce 2014 – 1. místo na Poháru prezidenta a 3. místo na MR, v roce 2016 – 2. místo na MR), Arina Gaima z Chlístova psovoda Pavla Trollera (šampionka ve výkonu záchranných psů, ZZP3, ZLP3, ZVP3, RH-TB, RH-FLB, RH-WB, RH-FB, v roce 2012 – 1. místo ČP LP a ČP VP + Poháru prezidenta, v roce 2012 – 3. místo na ICH – kategorie RH-FLB, členka stříbrného družstva na Mistrovství světa FCI družstev 2012 v kategorii TOP, v roce 2013 – 2. místo na BC RH-TB), Brouček od Hrnčířského kruhu  psovodky Lucie Přívozníkové (Vítěz přeboru mládeže Junior Cup 2010, Stříbrná medaile Junior Cup 2011, Pes roku 2010)

Mezi oceněnými byli i Kristýna Sedláková za zlatou medaili z Mistrovství FCI, Denis Šumpela za první místo v ČP terénního vyhledání, Veronika Nehodová, Jitka Tomanová, Zdeněk Čmejrek a Pavel Troller za reprezentaci JČZBK na ČP ZP. Dále Ladislav Palivec, Naďa Palivcová, Jana Bourová, Jana Staňková, Martina Trollerová, Jana Šmídová, Alena Vrátná, Bára Andělová. Ti všichni zaslouží dík za úspěšnou reprezentaci JČZBK.

V roce 2016 si dva psovodi z řad jihočechů zvýšili svou výkonnostní třídu. Mistrovskou VT získal Michal Svoboda a II. VT získal Pavel Troller.

Bára Andělová a Martina Trollerová převzaly symbolické poděkování za perfektní zázemí, které při každé akci na Spáleništi zajišťují.  

Všichni ocenění mohli být spokojeni, obdrželi např. barely na granule, vodítka, pamlsovníky, sáčky na exkrementy, vzorky krmiva, tašky atd. To všechno sponzorsky poskytla, a nejen na tuto schůzi, ale po celý rok,  firma Brit, se kterou JČZBK v roce 2016 zahájila spolupráci ohledně dodávek krmiva pro psy. Firma Brit je tedy přítomna na každé akci JČZBK, což na facebookovém profilu JČZBK výborně spravuje a s firmou Brit jedná Tereza Čmejrková. A jak konstatovala Jana Šmídová, JČZBK za tuto spolupráci děkuje a velice si přístupu firmy Brit váží.

Finanční zprávu od ekonoma brigády B. Andělové, která přítomné seznámila o peněžním toku brigády, vystřídala zpráva revizní komise, jejíž výsledkem bylo, že hospodaření JČZBK je v souladu se stanovami a posláním Svazu záchranných brigád kynologů.

Členové JČZBK odsouhlasili nové sídlo brigády, odhlasovali plán akcí na 2017 a přijali novou členku do svých řad. Nahlas přečtené Usnesení z výroční členské schůze bylo schváleno jednomyslně.

Závěrečné slovo patřilo nově zvolenému vedoucímu JČZBK Zdeňkovi Čmejrkovi, který poděkoval za důvěru všem, kteří ho volili. Vyjádřil přání, aby atmosféra na Spáleništi byla čím dál lepší a cit.: „ … přátelé, ať nám to štěká.“.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Výročka

    První sobotu v roce se členové Jihočeské záchranné brigády sešli na bilanci uplynulého roku.

    Výroční schůze

    Výroční schůze

    V sobotu 6. ledna 2018 se ve Sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou uskutečnila výroční členská schůze Jihočeské záchranné brigády kynologů.

    Výroční schůze

    Výročka

    V sobotu 7. ledna se v prostorách Hotelu Záviš V Hluboké nad Vltavou uskutečnila výroční členská schůze Jihočeské záchranné brigády kynologů.

    Výroční schůze

    Výroční schůze

    První lednová sobota patří již tradičně výroční členské schůzi Jihočeské záchranné brigády kynologů. Ve sporthotelu Barborka v Hluboké nad Vltavou se tak 5. ...

    Výroční schůze