Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Záchrana z ledu - seminář - Dolní Vltavice

V sobotu 4. února 2017 proběhl v režii VZS ČČK v Dolní Vltavici každoroční Mezinárodní teoreticko-praktický seminář - Záchrana ze zamrzlé vodní plochy.


Záchrana z ledu - seminář - Dolní Vltavice
Jana Šmídová 6.2.2017 3369x Výjezdní tréninky

Pro všechny účastníky z řad JČZBK byl odměnou kromě přínosného tréninku i krásný a prosluněný den. Dopoledne proběhla prezentace JČZBK na teoretické části semináře. Odpoledne už bylo celé věnované tréninku a praktické ukázce. Všichni zúčastnění měli možnost si dosytosti potrénovat od úplných začátků až po trénink na absolutně cizí osobu. 

Akce, jakou byl sobotní seminář, jsou u kynologů hojně vítané. Vysoká koncentrace osob na jednom místě, cizí neznámé prostředí a nervozita skvěle simulují atmosféru skutečného zásahu. Vždy je velmi důležité, aby se pes i za takto rušivých podmínek, naučil plně se koncentrovat na svého psovoda a plnit úkoly dle povelů, které zná z běžného tréninku. Zázemí, odbornost a vybavení Vodní záchranné služby umožňují využít vše maximálně tak, aby pes posílil své sebevědomí a mohl být použit k záchraně lidského života.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články