Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Zběsilá voda

Po neuvěřitelném množství srážek zešílené vodní toky českého severu ničily bezohledně vše, co jim stálo v cestě. A v cestě jim stál nejen hejnický cvičák liberecké ZBK, ale i vodácká základna chrastavských vznášedel.


Zběsilá voda
Jaroslav Sedlák 16.8.2010 14465x

Poničená Chrastava je i sídlem našeho partnera, se kterým jsme právě v srpnu měli trávit společný výcvik záchranných psů za použití málo známého záchranného prostředku, vznášedla HTI 425. První velmi pozitivní zkušenosti s ním získali Jihočeši již v zimě při mezinárodním semináři s uspořádáním prvních zkoušek záchrany z ledu. Namísto společného letního tréninku se však toto vznášedlo stalo velmi účinným záchranným prostředkem v praxi, když po pracném vyproštění z vlastní zničené základny bylo nasazeno na záchranné práce v zaplavené Chrastavě. Podobně byla poničena i základna liberecké záchranné brigády v Hejnici, kde se ve skvělých přírodních terénech pravidelně konají kvalifikační soutěže Bohemia Cup v terénním vyhledávání. I naši členové mnohokrát zasahovali při pátrání po obětech povodní, již v Troubkách, Uherském Hradišti a okolí v roce 2002 a někteří i v letošním roce na Moravě.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Únorové soustředění

    Výška sněhové pokrývky je vždy tak trošku sázka do loterie. Lavinové dvojky (ZLP2) a mezinárodní zkoušky (RH-L E, RH-LA, RH-LB) ...

    Soustředění

    Zimní galeje

    Zimní výcvik je fyzicky mnohem náročnější pro psovody i pro psy. Obtížnost kromě povahy terénu určuje především struktura sněhu.


    Ukázka pro mladé zdravotníky

    I letošní rok se členové jihočeské brigády Zuzka Ludvíková a Honza Procházka zúčastnili tábora mladých zdravotnických záchranářů s ukázkou činnosti ...

    Ukázky

    Pohár ČEZ

    První ročník nové soutěže pod záštitou generálního partnera Jaderné elektrárny Temelín se stoprocentně vydařil.

    Zkoušky