Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

„Zimní“ Pohár výcvikářů

První dubnovou sobotu pořádala Jihomoravská záchranná brigáda SZBK závod Pohár výcvikářů – nově podle ZZP2.


„Zimní“ Pohár výcvikářů
Bára Andělová 6.4.2022 777x Závody a soutěže

Všichni závodníci se poprali nejprve s prvním speciálem v areálu recyklačky stavebního materiálu v Břeclavi a pak poslušností a druhým speciálem v areálu trenažéru IZS Poštorná. Každý speciál byl jiný nejen díky počasí - zatímco při prvním speciálu „pouze“ mrazivě foukalo, při poslušnosti začalo sněžit a do druhého – nočního speciálu se nastupovalo za krásného zimního počasí (na Jižní Moravě zjevně nesněží v zimě, ale až v dubnu), ale hlavně stylem sutiny.

Výkony zúčastněných ohodnotily spravedlivě - každému podle jeho výkonů a někdy i chybám – dámy rozhodčí Ms. Eva Klemšová a Kateřina Staňková. O celkový hladký průběh a pohodu se postaral tým domácí brigády v čele s vedoucím závodu Radkem Polákem.

Teplo sálajících kamen v nově vybudované klubovně pomohlo všem po skončení závodu rozmrznout, pogratulovat vítězům a s ostatními probrat své zážitky z napínavého dne.

Na závěr nezbývá než pogratulovat k vítězství a zkoušce Miloslavu Mazálkovi a jeho Godrikovi, druhé Hance Habrové a „Terdovi“ a třetí Aleně Pokorné s Blackem, poděkovat domácím za atmosféru, pohostinnost a teplo „domácího krbu“, rozhodčím za trpělivost a hodnocení, pomocníkům a figurantům za ochotu mrznout v úkrytech, a s nadšením se připravovat na další závody a zkoušky.

Foto Ája Šilhavá


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Vodní vítězství

    Jihočeška Katka Hrkalová se svou beauceronkou Sambou Warrior Soul zcela ovládla Český pohár vodních prací ZVP3, splnila limit zkoušky ve známce velmi dobře a po právu ...

    Závody a soutěže

    Výběrový závod na MČR

    První velkou záchranářskou akcí, která mohla po vynucené "koronavirové pauze" v letošním roce proběhnout byl výběrový závod na Mistrovství ČR dle nejvyšší ...

    Závody a soutěže

    Memoriál Petra Staňka

    Poslední srpnový den hostil výcvikový areál Spáleniště výběrový závod na Mistrovství ČR v záchranných pracích ... Memoriál Petra Staňka.

    Závody a soutěže

    Memoriál Petra Staňka

    Třetí zářijový víkend hostilo Spáleniště výběrový závod na Mistrovství ČR SZBK, podle nejvyšší zkoušky ZZP 3, jež je tradičně věnovaný jednomu ze ...

    Závody a soutěže