Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Atesty na Spáleništi

Na začátku května poskytla výcviková základna Spáleniště své zázemí a přilehlé lesní porosty pro pořádání kynologických atestační zkoušek ve specializaci plošného vyhledávání.


Atesty na Spáleništi
Jana Šmídová 3.5.2019 3262x Atesty MV

Šest psovodů z různých kynologických organizací tak přijelo na Spáleniště složit nebo znovu obhájit atestační zkoušky ve specializaci plošného vyhledávání. Jihočeši zapůjčili pro tuto akci nejen zázemí, ale i své figuranty. Je potěšitelné, že téměř okamžitě po vypsání atestů do plánu, byla přihlášena více jak desítka ochotných figurantů. Určitě je na místě všem poděkovat, ale věřím že jim tato akce přinesla i nové zkušenosti. Hlavně mohli "nanečisto" nasát atmosféru atestů a v reálu vidět o co všechno jde. Že to není jen o psovi, ale jak je důležitá orientace v mapě, terénu, jak jsou důležité znalosti o zákonech o složkách IZS. Jak musí být nejen pes, ale i psovod ve výborné fyzické zdatnosti a tak podobně.

Velmi trefně napsal jeden z úspěšných účastníků atestů... "je důležité si být v tomhle ohledu 100% jistý, ne to zkoušet a doufat, že to vyjde... na druhou stranu atesty jsou hodně o štěstí, ale poslední dobou, co je tam Vláďa Makeš, je vše postavené tak, že nedochází k zákeřnostem a od začátku tam vládne naprostá pohoda a je veliká snaha ze strany komise, aby nedošlo k čemukoliv, co by kohokoliv znevýhodnilo. Pokud se vyskytne nedostatek, řeší se za pochodu, ale každý musí počítat, že na atestech, ani na reálném zásahu nepůjde po ušlapané pěšince..."

Co dodat... věřím, že i takhle zkušenost pomohla našim pomocníkům v jejich osobním rozvoji a že všichni, které čeká v tomto roce jakákoliv atestační zkouška budou úspěšní, tak jako Pavel Beran z pražské ZBK nebo Matěj Bartošík ;-)

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Atestace prodloužena!

    Jitka Tomanová spolu se svou Xentou Aritar Bastet prodloužily platnost sutinových atestů o další dva roky, stejně jako Zdeněk Čmejrek a jeho Omaha z Vtelenských polí, ...

    Atesty MV

    Další splněný atest!

    Jihočeská záchranná brigáda má na svém kontě další úspěšně složený kynologický atest Ministerstva vnitra, tentokrát ve specializaci plošné vyhledávání.

    Atesty MV

    Taktické cvičení

    Dne 17.5.2019 proběhlo v Českém Krumlově taktické cvičení IZS, na které byli přizváni i atestovaní kynologové z Jihočeské záchranné brigády kynologů.

    Atesty MV

    Další atest prodloužen!!!

    Novomanželka, maminka, ale hlavně úspěšná psovodka Ms. Katka Závorková (Sojková) potvrdila, že patří mezi pilíře Jihočeské brigády.

    Atesty MV