Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

ČP 2011 ZVP

Letošní léto svým průběhem připomíná více apríl nebo podzim, počasí je stále více než vrtkavé.


ČP 2011 ZVP
Jaroslav Sedlák 31.7.2011 13750x Zkoušky

Výjimkou rozhodně nebyla ani sobota 30.7.2011, ve které probíhal na hladině soukromého rybníka nedaleko Pelhřimova, laskavě zapůjčeného majitelem, Český pohár vodních prací v kategoriích ZVP3 a ZVP2. Všechny disciplíny obou kategorií sice doslova propršely, ale rozhodně nezkazily dojem z výborně zorganizované akce. Pořadatelé ze ZBK Vysočina odvedli jak v přípravě, tak v samotném průběhu akce velmi pečlivou práci a zřetelně tak naznačili, že i v této záchranné brigádě se začíná blýskat na lepší časy. Ani po odborné stránce nebylo pořadatelům co vytknout, jejich činnost ve vodě i na břehu malebného rybníka byla doslova bezchybná. Vedoucí brigády Helena Mokrá i výcvikářka Irena Bartoňová v roli ředitelky soutěže mohly být s průběhem soutěže a jejím rychlým spádem naprosto spokojeny. Přestože účastníci v obou kategoriích s výjimkou dvou přijeli na akci všichni z Jihočeské brigády, byli uspořádáním na břehu malebného rybníka velice spokojeni. Měli tak možnost prověřit výkonnost svých psů ve zcela neznámém prostředí, které se od obrovské vodní plochy Lipna velmi lišilo. A dlužno říci, že výkony všech zúčastněných psů naprosto odpovídaly vysoké úrovni mistrovské soutěže. V točícím se větru při vyhledávacích pracích kategorie ZVP3 na hladině dokázal lokalizaci obou utonulých nejpřesněji vyhodnotit Michal Svoboda s flatem Norrisem a stal se tak při minimálních rozdílech v ostatních cvicích vítězem této kategorie. V kategorii ZVP2 byly v obou disciplínách rozdíly zcela minimální, když se psi doslova předháněli v nadšení a v chuti k prezentaci jednotlivých cviků. Nejúspěšnější psovodky Eva Káčerková z Brna a Jitka Tomanová z Vimperka předvedly se svými fenami flatkou Cirií a ovčandou Cherr ve speciálech práci ohodnocenou známkou výborně, jen o pár bodíků za nimi zůstaly rovněž skvěle pracující feny, ovčanda Cristine Jany Šmídové a berňačka Arina Pavla Trollera. V pozitivním hodnocení zůstali i další dva účastníci, zlaťák Arnie psovoda Michala Hladíka a ohařka Omaha Zdeňka Čmejrka. Všichni psi tak potrvdili současný trend prudce stoupající úrovně a obliby vodních záchranných prací.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Jihočeský pohár

    Jihočeský pohár na základně Spáleniště tentokrát nedoprovázelo tradiční nevlídné počasí.

    Zkoušky

    Netolický pohár

    Tradičně velmi dobře uspořádaný netolický Pohár chovatelské stanice Eciloten v těsném sousedství motokrosového závodiště přinesl v ročníku 2010 vítězství ...

    Zkoušky

    Zkoušky obětavosti

    Březnové zkoušky ZTV 2 se staly nejen prověrkou úrovně vycvičenosti psů, ale vzhledem k podmínkám i ochoty a obětavosti členů brigády.

    Zkoušky

    Pozitivní účtování

    Celý uplynulý týden a víkend se u jihočechů nesl ve znamení zkoušek a tudíž zúčtování tréninkové píle ...

    Zkoušky