Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Další splněný atest

Ve čtvrtek 6. 4. 2017 se podařilo Katce Sojkové se svou fenkou Aishee splnit sutinový atest MV. Po úspěšném denním speciálu pokračovali do nočního z 10-ti nastoupených pouze 4 účastníci, mezi nimi nechyběla ani Katka s Aishee a úspěšně se jim podařilo na atest dosáhnout.


Další splněný atest
Jana Šmídová 7.4.2017 3843x Atesty MV

Určitě tak skvělým způsobem zúročily i trénink v brněnském areálu Pod Hády (Ergon), v sutině, která je průpravou pro náročný sutinový trenažér v Kaznějově. Katka s Aishee tedy rozšířily jihočeské řady psovodů s platným atestem. Věřím, že letos nejsou poslední a že na podzim je budou následovat další.

Další jihočeský držitel sutinového atestu Ms. Zdeněk Čmejrek se svou fenkou německého ohaře Omahou z Vtelenských polí se o týden dříve zúčastnili Instrukčně metodického zaměstnání držitelů kynologických atestů zařazených na seznam pro mezinárodní záchranné operace, které organizovalo Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Těmito úspěšnými starty na nejrůznějších akcích naplňujeme cíl a koncepci výcviku, který byl novým vedením stanoven jako priorita. Veškerá naše snaha by měla být totiž směřována k praktickému zásahu a možné záchraně lidského života. Nasazení 10-ti členů JČZBK při nedávném pátrání po pohřešované seniorce ukázalo, jak nezbytná je i dokonalá znalost práce s GPS. O aprílovém víkendu 1. - 2. 4. 2017 v Solenicích byl trénink zaměřen i tímto směrem. Kromě zátěžového tréninku ve zdejších příkrých kopcích měli všichni zúčastnění možnost si dokonale "osahat" i GPS, tak, aby v případě potřeby mohli být použiti jako doprovod (navigátor).


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Další splněný atest!

    Jihočeská záchranná brigáda má na svém kontě další úspěšně složený kynologický atest Ministerstva vnitra, tentokrát ve specializaci plošné vyhledávání.

    Atesty MV

    Nasazení 2016

    Další akce, které se členové JČZBK mohli účastnit a získat tím alespoň část zkušeností, které mají záchranáři brigád účastnících se atestů MV.

    Výjezdní tréninkyAtesty MV

    Atestovaný Dítů Daimee Moravia

    Ve čtvrtek 26. května 2022 byla na atestační zkoušce HZS ČR v Božím Daru ve specializaci plošného vyhledání úspěšná další jihočeská dvojice - Radek Anděl s ...

    Atesty MV

    Atestace prodloužena!

    Jitka Tomanová spolu se svou Xentou Aritar Bastet prodloužily platnost sutinových atestů o další dva roky, stejně jako Zdeněk Čmejrek a jeho Omaha z Vtelenských polí, ...

    Atesty MV