Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Expedice Slaná voda - nově

Již pojedenácté vyrazili jihočeští záchranáři se svými psy na týdenní intenzivní výcvik vodních prací na italský poloostrov Gargano.


Expedice Slaná voda - nově
Pavel Troller 6.7.2017 3673x Speciální akce

Tradiční akce měla tentokrát trochu jinou podobu: poprvé pod novým vedením brigády, s novou výcvikářkou, se spoustou nových účastníků, za probíhající generační výměny psů, věnujících se vodní záchranařině. Nejpotěšitelnější novinkou byl fakt, že se do velmi náročného tréninku společně zapojili opravdu všichni, nikdo tentokrát akci nepojal jako rodinnou rekreaci. Nově se povedlo i zajistit výrazně příznivější cenu za ubytování přímou objednávkou v Campeggio Internationale, bez zbytečných provizí. Počasí pak bylo tradičně naprosto ideální: celotýdenní jasno s vysokými teplotami, zpočátku větrné s vysokými vlnami, na konci potom s téměř klidnou hladinou. K tomu výborná italská gastronomie, společné obědy, návštěva místních trhů, večery při kytarách...
Výcvik byl zaměřen hlavně na národní zkušební řád a současně nácvik vyhledání cadaveru, aby tak byla pro budoucnost zajištěna nová generace psů, schopných vyhledávat utonulé osoby, tedy oblast záchranařiny s velkým praktickým významem. Týdenní trénink znamenal pro všechny psy výrazný posun ve výkonnosti, někteří byli koncem týdne ve vodě téměř k nepoznání. Zvýšenou úroveň je samozřejmě ještě nutné prokázat na následujících vodních zkouškách, již teď však od pravidelných účastníků zaznívají hlasy "nejlepší Slaná voda v historii".


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články