Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Intercup Humanity 2017

V termínu 6. - 8. 5. 2017 se Jihočeská záchranná brigáda kynologů z pověření Svazu záchranných brigád kynologů zhostila pořadatelství otevřeného mistrovství ČR záchranných psů dle IPO-R.


Intercup Humanity 2017
Jana Šmídová 13.5.2017 3306x Závody a soutěže

Na závod s mnohaletou tradicí Intercup Humanity se sjelo téměř 40 účastníků z 8 evropských zemí (ČR, Slovensko, Slovinsko, Polsko, Dánsko, Maďarsko, Rakousko, Německo). Mistrovství probíhalo v nejvyšší kategorii "B" v sutině, ploše a ve stopách. Posuzování se zhostili zahraniční rozhodčí z mezinárodní záchranářské organizace IRO - Astrid Laner (Itálie) a Kazuhiro Sawada (Japonsko).

Kategorii RH-TB (sutinové práce) vyhrála rakouská závodnice Wiesniewska Mariola s německým ovčákem Ypsie v. Weinbergblick (267 bodů). Kategorii RH-FLB (plošné práce) vyhrála ostřílená závodnice ze ZBK Praha Jitka Dědinová se svým mladým špringršpanělem Caliméro od Jakubského rybníka, která kromě vítězství splnila i limit pro účast na MS IRO 2017. Jihočeský zástupce v této kategorii Pavel Troller s berňačkou Brigitte Bona Fornax se rozhodně neztratil a svým 5-tým místem (257 bodů) zaslouženě patřil mezi 6 splněných limitů v této kategorii. Kategorii RH-FB vyhrála další jihočeská závodnice Jana Šmídová s německou ovčandou Cristine Aritar Bastet.Závodnice v kategorii RH-TB (Mariola Wiesniewska) a RH-FB (Jana Šmídová) si zároveň odnesly i cenu za nejlepší speciální cvik, v kategorii RH-FLB tuto cenu přebral rakouský závodník Walter Rammerstorfer (190 bodů), kterému ale bohužel nevyšel limit na poslušnosti.

Téměř aprílové počasí si s námi lehce pohrávalo po celou dobu závodu. Kromě slunečné oblohy jsme byli všichni několikrát i promočeni deštěm, nicméně organizace celého závodu šlapala jako na drátku.

Nezbývá než poděkovat rozhodčím za korektní posuzování, závodníkům za sportovní vystupování, pořadatelům domácí organizace, ale i hasičům z Horní Stropnice za mimořádnou obětavost a profesionalitu.

Během závěrečného ceremoniálu jsme mohli díky vstřícnému postoji našeho sponzora firmě VAFO odměnit každého účastníka, což věříme, že alespoň trošku zvedlo náladu i těm méně úspěšným.

Na úplném konci celé akce byli oficiálně předány z rukou prezidentky SZBK ČR Heleny Šabatové tituly mistra sportu Kateřině Sojkové a Janě Šmídové.

Těšíme se na příští podobnou akci a s radostí přijímáme milé vzkazy od účastníků...

Thank you for a great few days! We really enjoyed staying and competing at your place. Hope to see you all next year. Zoran Janžovnik (Slovinsko)


I would like to thank you for your help and your teams friendly and helpful attitude. It was a well organized event and i collected a lot of good eperience and memories. József Szöke


Děkuji Jihočeské záchranné brigádě kynologů (JČZBK) za uspořádání závodu, který bych opět super. Bylo to těžké.... a tak to má být. SAR-DOG Martin Brandner


Velmi příjemně strávený víkend mezi skvělými lidmi byl tentokrát korunován Kubíkovým vítězstvím a splněným limitem na MS IRO (speciál 188 bodů, poslušnost 90 bodů, celkem 278, známka VD) v kategorii ploch. Moc děkuji všem, kteří s námi trénují a při výcviku nám pomáhají, bez nich by to totiž vůbec nešlo nebo přinejmenším jen velmi špatně. Děkuji i našim fandům, kteří na nás celou dobu mysleli a drželi nám palce. Velký dík patří i organizátorům a pomocníkům, prostě všem lidem z JČZBK, za tradičně bezchybně připravený závod a hlavně přátelskou atmosféru, při které se člověk cítí jako doma. Jitka Dědinová


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články