Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Jihočeské vítězství

V sobotu 23. 4. 2022 proběhl na jihočeské výcvikové základně Spáleniště jeden z prvních letošních výběrových závodů - Český pohár ZZP3 - Memoriál Petra Staňka.


Jihočeské vítězství
Jana ŠmídováJana Šmídová 25.4.2022 754x Závody a soutěže

Závod probíhal podle aktuální platné novelizace zkušebního řádu, kde podstatně změněn byl především oddíl poslušnosti, který probíhal netradičně na louce a namísto překážek se skládal hlavně z ovladatelnosti a volného označení osoby. Na vše dohlížela spravedlivým okem hlavní rozhodčí, výcvikářka SZBK ČR a jedna z autorek novelizace zkušebního řádu Lucie Dlouhá. Speciální práce posuzovali další nominovaní rozhočí Iveta Katrevová (SC1) a Michal Svoboda (SC2) v sutiném trenažéru. Účastníci měli za úkol najít ve dvou různých terénech s půlhodinovým odstupem pět pohřešovaných subjektů včetně vzorku pachu mrtvé osoby. Všichni  bojovali ze všech svých sil o limit zkoušky ZZP3 a o postup na Mistrovství ČR v roce 2022. Vítězkou celého klání se po zásluze stala jihočeška Iva Bufková s beauceronem Caimanem Warrior Soul, která na svém prvním startu v úrovni zkoušky ZZP3 dokázala obhájit limit a zanechat za sebou další ostřílené závodníky. Stříbrný byl druhý jihočech Pavel Troller se svou jako vždy spolehlivou berňačkou Brigitte Bona Fornax a bronz patřil jihomoravské Hance Vymazalové s tervuerenkou Niki z Hückelovy vily. Pohár za nejlepší poslušnost si odvezl Jan Skokan se svou malinoiskou Beryl Hradní sklep ze ZBK Praha a pohár za nejlepší speciální cvik získala vítězka Iva Bufková s beuceronem Caimanem Warrior Soul.

Ani absence slunečních paprsků nemohla pokazit dobře připravený závod a tak si jihočeši v čele s vedoucí akce Hankou Chudou mohou odškrtnout další spolehlivě pořadatelsky odvedený závazek :-) Děkujeme pomocníkům za ochotu, sponzorům za štědrou podporu a věříme, že se u nás na Spáleništi všem líbilo a odjížděli do svých domovů spokojeni.

Jako neocenitelný bonus vnímáme i dobrou spolupráci s obcí Přední Výtoň, která se neustále dynamicky rozrůstá a spojuje tak naši dobrovolnickou činnost s dalšími veřejně prospěšnými organizacemi. Výsledkem by měla být plánovaná spolupráce s SDH Přední Výtoň... 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články