Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Konečně výročka

2.5.2021 se v Hluboké nad Vltavou konečně mohla uskutečnit, z ledna odložená, výroční členská schůze JČZBK.


Konečně výročka
Petra Kučerová 3.5.2021 1527x Nezařazeno

      Za dodržení vládních opatření se do Sporthotelu Barborka sjelo přes 40 členů a čekatelů Jihočeské záchranné brigády kynologů.

      Vedoucího Zdeňka Čmejrka čekala ihned po uvítání přítomných nemilá povinnost a to uctění památky minutou ticha jedné ze zakládajících členek JČZBK Milenky Kubové a bývalého prezidenta SZBK a Ms.pana Vladimíra Kuchty.

      Poté už odpoledne mělo rázný spád. Byli přijati noví členové z řad čekatelů a to - Novák Matěj, Novák Jiří, Maršnerová Natálie, Procházka Jan, Ludvíková Zuzana a Kovarik Ladislav. Velkou posilou jihočekého týmu bude jistě i přestup Ivy Bufkové a přijati byli i úplní nováčkové jako čekatelé. 

      Zdeněk Čmejrek ve své zprávě vedoucího brigády shrnul uplynulý nelehký rok, který se díky pandemii zcela vymykal všem předešlým. Omezení pohybu a sdružování se mělo samozřejmě neblahý vliv i na výcvik záchranných psů. Veselejší je snad výhled do budoucna a také fakt, že v JČZBK je "štěňatový boom". Protože rok 2021 je rokem volebním a jak řekl Zdeněk Čmejrek... "nikdy jsem se netajil tím, že funkci vedoucího jsem bral jen abych pomohl v nelehké době a dál už ji vykonávat nechci" ...poděkoval za odvedenou práci celému výboru a slíbil, že i nadále bude brigádě nápomocen. Výsostí vedoucího brigády je udělení ocenění "Dýky Pepy Brouma" za mimořádný přínos JČZBK. Za rok 2020 se dostala do rukou Martině Trollerové, která je pilířem a nepostradatelnou duší každého soustředění. 

      Výcvikářka Jana Šmídová navázala na promítnutou videoviztku a zhodnotila těch několik akcí, které bylo  možné uspořádat nebo se jich zúčastnit. Skokanem roku 2020  byl vyhlášen Jiří Leština, který se svým malinoisem Dejvem udělali největší výcvikový posun. Sošku "Krásy, Lásky. a Pravdy" za nejlepší speciál 2020 si odnesla Katka Hrkalová s beauceronkou Sambou Wariror Soul za výběrový závod dle ZZP 3.

      Poháry Pes roku 2020  se dostaly do rukou hned třem psovodům. Báře Andělové, která se svou mladou borderkou Viki, resp. Nika z Lantíkova excelovaly na prověrce pohotovostní jednotky, dále Pavel Troller s berňačkou Brigitte Bona Fornax  za dvojnásobné druhé místo na výběrovém závodu dle ZZP 3 a složení nejvyšší plošné zkoušky ZTV 3, a Katka Hrkalová  za 2. místo na výběrovém závodu dle ZZP 3 a složení této vrcholové zkoušky. 

      Poděkování se dostalo i ostatním aktivním členům, ale také nechyběl apel na zamyšlení každého, aby k výcviku záchranného psa nepřistupovali jen jako ke kratochvíli, ale jako k poslání kdy je vyžadována systematická příprava a spolupráce celého kolektivu. Jedině tak bude JČZBK vždy připravena pomoci při praktickém zásahu, což je naprostou prioritou.

      Ekonomka Bára Andělová seznámila přítomné s finanční situací a za revizní komisi Saša Kemenyová sdělila, že v hospodaření brigády nebyly zjištěny nedostatky.

      Plán činnosti brigády i celého svazu bude poplatný aktuální epidemiologické situaci, to však ukáže jen čas.

      Po krátké diskusi a přestávce se volební a návrhová komise ujala voleb nového vedení. Jednomyslně všemi přítomnými s právem volit se vedoucím stal Pavel Troller, zástupcem pro IZS Stanislav Stieler, tajemnicí Petra Kučerová, výcvikářkou Jana Šmídová, ekonomkou Hana Chudá, hospodářkou Martina Trollerová a o areál se i nadále bude starat Radek Anděl. Revizní komise byla zvolena ve složení Saša Keményová, Naďa Palivcová a Hana Klímová. Pavel Troller již jako nový vedoucí poděkoval přítomným za důvěru, dosavadnímu vedení v čele se Zdeňkem Čmejrkem za odvedou práci a krátce představil vizi do dalších let.

      Jednomyslně byl odsouhlasen členský příspěvek na rok 2022 a shoda padla i u jmenování delegátů na připravovaný sjezd SZBK ČR. Samozřejmě nesmělo chybět i poděkování partnerům - Vodní záchranné službě Český Krumlov a největšímu sponzorovi BRIT. 

      Přes nevoli Zdeňka Čmejrka bylo odhlasování jeho čestné členství v JČZBK a rozšířil tak řadu nikoliv těch, kteří "patří do důchodu", ale těch, na které se prostě v dobrém nezapomene! Zdeňku, díky za vše, a ahoj na Spálku ;-)

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Veselé Velikonoce

    Krásné a veselé Velikonoce

    Nezařazeno

    Kontrola Spáleniště

    Pravidelné měsíční soustředění na Spáleništi i s ubytováním bohužel stále není možné, jihočeši tak využili krásné slunečné soboty ke kotrole objektu, ale i ...

    Nezařazeno

    Tábor plný práce

    Letní soustředění bylo opět nabité prací – kromě tréninku sutin, ploch, poslušnosti, cadaveru, stop, vodních prací i s vyhledáním cadaveru na vodní ploše, ...

    Nezařazeno

    PJ na Spáleništi

    Pravidelné soustředění Pohotovostní jednotky svazu se letos opět konalo na Spáleništi. Přes zajištění tréninku všech výcvikových záchranářských směrů byla ...

    Nezařazeno