Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Konečně zima

Naplánovaným termínem svého lednového lavinového soustředění se jihočeská brigáda šťastně trefila do začátku opravdové zimy.


Konečně zima
Pavel Troller 24.1.2019 2801x Soustředění
Celodenní mráz a hlavně více než půlmetrová vrstva sněhu umožnily věnovat se opět po roce naplno lavinovému výcviku. Po dokončení nutných prací, jako bylo prohazování cest ke srubům a kotcům a zahrabávání lavinových úkrytů, nás čekalo intenzivní hledání zasypaných osob, ztracených rukavic, batohů a vzorků lidského pachu. Teď ještě, aby tyto podmínky vydržely až do únorového soustředění a absolvovaný náročný trénink bylo možno zúročit na naplánovaných zkouškách. 
Lednového soustředění se zúčastnila i většina nových členů a čekatelů, jichž byl na letošní výroční schůzi přijat rekordní počet. Všichni absolvovali praktická proškolení v práci s vysílačkami, navigacemi GPS, lavinovými piepsy, aby tak zapadli do vytýčené koncepce brigády a byli časem připraveni na podmínky ostrého praktického zásahu. Je potěšitelné, že zájem o členství v dobře fungujícím kolektivu JČZBK narůstá a že se brigáda neuzavírá přílivu nové krve. Vždyť kdo může dnes vědět, zda se mezi nově příchozími nenachází budoucí sportovní šampion nebo někdo, kdo se svým psem pomůže zachránit lidský život. 

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články