Kynologická solidarita

Telefonát od Policie České republiky v časném nedělním ránu tentokrát neznamenal další žádost o pomoc pří hledání pohřešované osoby, ale prosbu poněkud jiného druhu.


Kynologická solidarita
Pavel Troller 18.6.2017 3186x Zásahy

Nedaleko naší základny Spáleniště došlo k dopravní nehodě, zraněný řidič byl transportován do nemocnice, v autě s ním ovšem cestovali i dva belgičtí ovčáci groenendal. Policie České republiky není bohužel na rozdíl od městských policií na transport zvířat zařízena, zasahující policisté situaci řeší kontaktováním jihočeské brigády s prosbou o pomoc. Na Spáleništi v té době jsou nájemci z německé záchranářské organizace DRK Kreisverband Calw, kteří po telefonickém vysvětlení situace okamžitě vyráží se svým zásahovým vozidlem pro oba psy, kontrolují jejich zdravotní stav a převáží je na ustájení na Spáleniště. Oba ovčáci jsou naštěstí výborně socializovaní, svou -jistě dost stresující- situaci snášejí kupodivu velmi dobře. Odpoledne přijíždějí členové jihočeské brigády a přebírají psy do své péče až do večerního příjezdu manželky zraněného řidiče. Jsou tak svědky dojemného setkání psů se svou paničkou a jako perličku se na závěr o psech dozvídají, že se jedná o matku a bratra záchranářsky vedené fenky naší kolegyně z pražské záchranné brigády.
Německým kolegům děkujeme za ochotu a pomoc, jsme rádi, že jsme společně mohli být věřejně prospěšní i v trochu jiné oblasti, než je pro nás obvyklé.