Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Letní tábor Jihočechů

Letní výcvikový tábor JČZBK na Spáleništi, tentokrát očima jedné z nejmladších účastnic


Letní tábor Jihočechů
Natálie Maršnerová 4.8.2021 1166x Soustředění

      První den tábora patřil zkouškám ZZZ, ZTV1 a ZZP1. Všem úspěšným patří velká gratulace a těm, kterým to tentokrát nevyšlo, přejeme štěstí do příště.

      Během celého týdne probíhaly klasické tréninky v plochách, sutinách, na vodě, poslušnosti i stop. Mimoto každý večer probíhal trénink cadaveru v lese i v sutině a pro mladší psy seznamovaní s cadaverem a jeho značení. Čtvrteční dopoledne byly pro zkušenější psovody připraveny „atesty na nečisto“, tedy poslední verze plošných atestů HZS. S těmito psovody šli jako doprovod mladší a méně zkušení členové, kteří později sdělovali své postřehy a zajímavosti z této zkušenosti. Kdo chtěl, mohl nechat svého psa odpočívat a namísto výcviku si vyzkoušet práci z GPS a sám zkusit "prohledat" jemu přidělený sektor. Zde nejspíše každý zjistil, že to není tak snadné jak se na první pohled zdá. V sobotu si každý z nás vyzkoušel slaňovaní z věže a to sám či se svým čtyřnohým parťákem.

      Téměř celý týden s námi strávily kamarádky z Pražské brigády, Katka Staňková a Eva Klemšová, kterým velice děkujeme za cenné rady a postřehy, pro všechny z nás velmi užitečné a přínosné.

      Tábor jsme v neděli opouštěli sice unavení, zato s dobrým pocitem z pokroků, kterých jsme za ten týden dosáhli.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články