Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Listopad na Spálku

Počasí počátku listopadu ve zdejší nadmořské výšce bylo velmi příznivé, nepršelo, nesněžilo a teplota mírně nad bodem mrazu.


Listopad na Spálku
Jana Šmídová a Jirka Leština 11.11.2021 1108x Soustředění
Pracovní povinnosti 29 přihlášeným neumožnily využít všechny dny soustředění, většina přijela až během pátečního dne. Oba sutinové trenažéry byly jako vždy plně vytížené. Pozornost se věnovala nejen  štěňatům, ale i těm co se připravují na zkoušky. Jak zkušení psi tak i začátečníci měli navíc možnost procvičit i vyhledání cadaveru. Do brigády přibylo nebývalé množství štěňat, ale i několik nových zájemců o členství. Všem přejeme rychlé pokroky ve výcviku a úspěch při předvádění dovedností. Zvláštní poděkování patří tentokrát hlavně členkám výcvikové komise Katce Staňkové a Lucce Dlouhé, které s námi strávily soustředění a byly nápomocné v mnoha směrech výcviku. Ale také organizátorům listopadového soustředění a obětavé vedoucí soustředění Martince Trollerové, která měla jako vždy vše pevně pod palcem.
Díky společnému setkání na Spáleništi jsme měli možnost dodatečně oslavit i probrat uplynulé akce, které se staly součástí podzimního kalendáře SZBK ČR. V sobotu 23. října proběhl na Obalovně na Vysočině Terénní pohár v kategorii ZTV1. Byl to úspěšný start především pro Natálku Maršnerovou s Orionem, kteří v konkurenci 11 psovodů dokázali vybojovat zkoušku a navíc i krásné 3. místo. Bramborové čtvrté místo, ale hlavně i zkoušku potvrdila Jana Baxová s Aryou. O týden později 30. října proběhl v pražských Kunraticích stopařský závod podle ZZS1 a ZZS2. I tady bojovali naši členové, ale bohužel tentokrát se nikomu nepodařilo pokořit limit zkoušky. Tak snad příště ;-)
 

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Trénink, dřina, zúročení

    Tak by se dalo nazvat říjnové soustředění našlehlé akcemi všeho druhu. Od práce kolem výcvikového střediska, trénink na zkoušky zejména ZZZ a ZTV1, ale i další ...

    Soustředění

    Únorové soustředění

    Soustředění sníh/jaro probíhalo celé ve znamení výkyvů počasí. Ráno sníh, klouzačka, odpoledne tání sněhu a sluníčko.

    Soustředění

    Březnová Šumava

    Opět nám Šumava ukázala skoro všechny druhy počasí. Čtvrteční sněhovou nadílku vystřídal sobotní hustý déšť a v neděli jsme si užili překrásné jaro!

    Soustředění

    Lednové Spálko

    Lednové soustředění nám sice nenabídlo možnost věnovat se lavinám, ale díky luxusnímu slunečnému ač celkem mrazivému počasí, s mírnou pokrývkou umrzlého sněhu, ...

    Soustředění