Memoriál Petra Staňka

Trenažér na Spáleništi prodělal během poslední doby další plánovanou zlepšovací etapu. První akcí a v podstatě takový "křest ohněm" proběhl v sobotu 12. září v podobě výběrového závodu na Mistrovství Republiky - Českého poháru záchranných prací.


Memoriál Petra Staňka
Jana Šmídová 15.9.2020 1951x Závody a soutěže

Čtrnáct závodníků bojovalo během soboty ze všech sil o účast na MR a mezi nimi i tři jihočeši. Ostřílení závodníci Pavel Troller se svou berňačkou Brigittou, Katka Hrkalová s beauceronkou Sambou a nováček v tomto klání Láďa Palivec s borderkou Týnou. Náročné vyhledání podle nejvyšší zkoušky ZZP3 včetně poslušnosti, teplé zářijové počasí a nově překopaný trenažér dokonale prověřil připravenost jednotlivých dvojic. Limit zkoušky se nakonec podařilo obhájit pouze vítězce Lucce Dlouhé ze ZBK Praha a domácí Katce Hrkalové se Sambou, Pavel Troller s Brigitte obsadili krásné třetí místo. Rozhodčí Michal Svoboda, Zdeněk Čmejrek a Lenka Knolová měli rozhodně celý den na co koukat ;-) Hojně obsazený závod byl do posledního okamžiku skvěle korigován vedoucím akce Radkem Andělem a zakončen jako již téměř tradičně pečeným selátkem :-) 

Těšíme se na další akci v přátelské atmosféře, kde si můžeme s ostatními kolegy záchranáři porovnat své síly a přejeme všem kdo se nominují hodně štěstí na MR :-)