Memoriál Petra Staňka

Třetí zářijový víkend hostilo Spáleniště výběrový závod na Mistrovství ČR SZBK, podle nejvyšší zkoušky ZZP 3, jež je tradičně věnovaný jednomu ze zakladatelů Svazu záchranných brigád kynologů Petru Staňkovi.


Memoriál Petra Staňka
0 20.9.2021 968x Závody a soutěže

Už počet 18 přihlášených psovodů byl předzvěstí, že zájem o účast na Mistrovství ČR je z řad psovodů veliký, což na nástupu, kde se nakonec sešlo 16 startovních dvojic kvitovala i hlavní rozhodčí Lucie Dlouhá.

Po pátečním losování startovních čísel už byla v sobotu ráno na startu trenažéru první dvojice. Poměr hledaných subjektů si rozhodčí Lucie Dlouhá s Ivetou Katrevovou rozdělili spravedlivě 3:3 a jelikož se ze zdravotních důvodů omluvila Jarka Machulková, posuzování poslušnosti se ujal Zdeněk Čmejrek.

Obdobně jako při nedávném Mistrovství IZS, kdy startující byli povoláni na zásah při hledání pohřešované osoby, tak i v sobotu dostali dva účastníci avízo o ztraceném houbaři a vyjeli na zásah.

Počasí měli jihočeši objednané :-) a pro práci psů klaplo skvěle. Nejlepší práci a první místo vybojoval jihočech Pavel Troller se svou berňačkou Brigitte Bona Fornax, na druhém místě skončila Kateřina Staňková z pražské brigády s fenou malinois Api Force of Destiny a třetí v pořadí se postavila Hana Vymazalová s fenou tervuerena Niki z Huclekovy vily  ze záchranné brigády Jihomoravského kraje. Pohár za nejlepší speciál s celkovým počtem 160 bodů putoval do rukou vítězi Pavlu Trollerovi a nejlepší poslušnost 97 bodů  předvedla se svou Api Kateřina Staňková. Přes velmi dobře podané výkony nikdo nesplnil limit zkoušky a každý účastník měl možnost výkon svůj a svého psa individuálně konzultovat s rozhodčími.

Na slavnostním vyhlášení přivítala ředitelka závodu Bára Andělová starostu obce Přední Výtoň pana Bittnera, který vyjádřil obdiv nad výcvikem psa záchranáře a celkově nejen psovodům, ale i organizátorům za jejich odváděnou práci poděkoval.  

Díky sponzorovi BRIT, jehož partnerství a podpory si JČZBK velmi váží, každý závodník obdržel hodnotné dárky … jak jinak … nežli pro svého čtyřnohého parťáka.

Po slavnostním vyhlášení už se každý těšil na grilované prasátko. Závodníci si oddechli z vypjatých nervů, organizátoři z toho, že všechno klaplo, dle ohlasů na jedničku,  a uvolněná zábava a přátelská atmosféra vydržela až do nočních hodin.

Tak zase příště, přátelé ….

Pro fotogalerii klikněte:

https://jczbk.rajce.idnes.cz/Memorial_Petra_Stanka_2021_Spaleniste/

https://prachaticky.denik.cz/zpravy_region/zachranne-brigady-kynologu-hledaly-lidi-v-sutinach-soutezilo-se-na-spalenisti-20.html