Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Nabitý výcvikový víkend na severu

První říjnový víkend dostala naše brigáda prostřednictvím Zuzky Ludvíkové a Honzy Procházky jedinečnou možnost zúčastnit se dokonalého a výcvikem plně nabitého víkendu v Libereckém kraji.


Nabitý výcvikový víkend na severu
Jana ŠmídováJana Šmídová 4.10.2021 826x Výjezdní tréninky

Záchranářský trénink by neměl být pouze zábava, vždy je to týmová spolupráce založená na maximální ochotě a osobním nasazení. Bez neustáleho tréninku ve více či méně náročných terénech, střídání prostředí, figurantů a dalších okolních vlivů byl záchranářská dvojice psovod + pes zůstala stát na místě a nedokázala by potřebně růst.

Nabídka víkendového tréninku od našich severočeských členů Zuzky a Honzy byla více než velkorysá. Připravili nám takové zázemí a možnosti, o kterých se nám ani nesnilo.

V pátek těsně po dojezdu posledního účastníka jsme měli připravenou přednášku na téma první pomoci pro psa. Přizvaný pan veterinář pro nás zajímavě zpracoval odpovědi k atestačním zkouškám na téma první pomoci.

V sobotu ráno jsme se přesunuli do Velkého Valtinova, kde na sutině bývalého zámečku už na nás čekali nejen připravení figuranti, ale také skupina Fire Rescue, z.s. a Czech SAR Team. Jednotliví psovodi tak byli během chvíle postaveni do téměř "reálného" zásahu, kdy byli kromě vyhledání nuceni poskytnout i první pomoc realisticky namaskovanému zranění. Skupina dobrovolníků z Fire Rescue naše záchranářské snažení následně vyhodnotila a přidala řadu důležitých informací, které jsou nepostradatelné pro laickou první pomoc pro každého z nás. Zkrátka nepřišli ani mladí psi a štěňata i pro ně byla po celý víkend připravena pestrá nabídka možností a tréninku. Každý z nich udělal velký výcvikový krok, který určitě zhodnotí v budoucnu a který rozšiřuje a posouvá jejich socializaci a použitelnost.

Na sobotní večer si pro nás naši organizátoři připravili překvapení :-) country skupina Naboso z Rokytnice nad Jizerou byla pomyslnou třešinkou na dortu, která  uzavřela parádní sobotní trénink.

V neděli jsme se přesunuli do prostor bývalé továrny v Hrádku nad Nisou a potrénovali další variantu sutinového vyhledání.

Co ještě napsat k uplynulému tréninku, snad jen to, že hořce litovat může každý kdo zaváhal a že děkujeme za možnost, kterou jsme dostali a že si jí vážíme. Nádherné podzimní počasí už jen umocnilo celkový pozitivní zážitek.

https://jczbk.rajce.idnes.cz/Trenink_Hamr_na_Jezere_10_2021/ 

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články