Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Ničivé tornádo

Ve čtvrtek 24.6.2021 postihlo jižní Moravu nebývale silné tornádo, které po sobě zanechalo nepředstavitelnou spoušť, škody na majetku, ale bohužel také škody na lidských životech.


Ničivé tornádo
Jana Šmídová 28.6.2021 1275x Zásahy

Jihočeška Jitka Tomanová se svou fenkou německého ovčáka Xentou Aritar Bastet pomáhala prohledávat sutiny budov po tornádu. Spolu s ostatními kolegy kontrolovaly, zda se pod troskami nenachází živé osoby.

Cílem naší práce je připravit čtyřnohé parťáky a i sami sebe na takovéto situace, ve kterých dokonalý psí čich může pomoci zachránit lidský život. Jitka s Xentou byly dokonale prověřeny, když byly ve čvrtek po 22 hodině večerní povolány, musely se během několika chvil sbalit a odcestovat do místa neštěstí a tam po probdělé noci celý den obětavě pracovat.

Hluboce soucítíme se všemi osobami postiženými tímto živelným neštěstím, mezi nimiž jsou i kamarádi z Jihomoravské záchranné brigády kynologů a jsme připraveni jim finančně pomoci a bude-li potřeba i osobním nasazením.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Úterní vyhlášení BoPo

    V úterý 29. 8. 2017 nás krátce po 14:00 hodině odpoledne kontaktovala Policie ČR s žádostí o pomoc při pátrání po pohřešované osobě trpící Alzheimerovou ...

    Zásahy

    Praxe prioritou

    Kvalita psů, psovodů a schopnost jejich okamžitého nasazení jsou hlavními parametry v posuzování síly kolektivů kynologických záchranářů.

    Zásahy

    Neradostné úspěchy

    Každý jihočeský záchranář cvičí především pro použití v praxi. Ani sebevětší úspěch v této oblasti však nemusí být vždy potěšující.

    Zásahy

    Taktické cvičení složek IZS

    Shodou okolností v době vrcholící houbařské sezóny, kdy byli naši psovodi v průběhu pár týdnů povoláni k několika pátráním po pohřešovaných osobách, se v ...

    Zásahy