Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odchod na vrcholu

V úterý 11. 8. 2020 odešla za duhový most fena z výkonostní špičky Jihočeské záchranné brigády kynologů, německá ovčanda Aishee psovodky Katky Závorkové.


Odchod na vrcholu
Jana Šmídová 12.8.2020 2537x In memoriam

I přes mateřké povinnosti udržovala Katka Aishee neustále v plné pohotovosti. V září loňského roku prodloužily v bývalém vojenském prostoru Ralsko platnost kynologického atestu MV ČR ve specializaci "S" - sutinové vyhledání. Na začátku července se s naprostým přehledem zúčastnily na Šumavě náročného tréninku, který byl přípravou na atestační zkoušky ve specializaci plošného vyhledání. Jejich dominantou ale bezesporu byly především vodní práce. Budeme jen těžko zacelovat prázdné místo  po dokonale fungující dvojici v náročném vyhledání na vodní hladině. Poslední start Aishee na Českém poháru ZVP3 byl vysoce hodnocen a konkrétně vyhledání na vodní hladině patřilo k jednomu z nejprofesionálnějších výkonů poháru.

Aishee dokázala během svého života, pokračovat ve šlépějích své matky Airy. Spolu s Kačkou naplnily své poslání vrchovatou měrou, skvěle reprezentovaly domovskou brigádu na každém startu ať už zkoušek, závodů nebo především praktického nasazení. Jihočeská brigáda se na Aishee mohla vždy stoprocentně spolehnout. Bude nám všem velmi chybět tato vyjímečná fena... R.I.P. Aishee ... nezapomeneme.

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Odešla Hissi

    Psi jsou neodmyslitelnou součástí našeho života, oni jsou ti, díky kterým můžeme naplňovat své poslání a pomáhat ostatním. Okamžik, kdy se s nimi musíme rozloučit ...

    In memoriam

    Smutná zpráva

    Ve středu 8. 11. 2017 nás všechny zasáhla zpráva o smrti dlouholetého člena jihočeské záchranné brigády, kamarádského, věčně usměvavého "horala" Vlastíka Maxy.

    In memoriam

    Odešla Mistryně světa

    Jedinou chybou psů je, že jsou tu s námi tak krátce.

    In memoriam

    Aira, jihočeská královna vody

    Aira bpp (03. 01. 2005 - 20. 12. 2015) byla deset let věrnou parťačkou své psovodky Katky Sojkové.

    In memoriam