Odchod nezapomenutelné Elis

Čas měří neúprosně nejen nám lidem, ale i našim čtyřnohým parťákům... Berňačce Alice Bona Fornax život nadělil nádherných 12,5 roku u milované paničky, v akční a neustále se rozrůstající smečce.


Odchod nezapomenutelné Elis
Jana Šmídová 5.5.2022 699x In memoriam

Eliska byla štěně z prvního odchovaného vrhu v záchranářské chovatelské stanici Bona Fornax. Narodila se přesně "na míru" pro svoji paničku Martinku Trollerovou. Svou akční a svéhlavou povahou byla výbornou učitelkou a prubířským kamenem, který ji posunul psovodsky o velký krok kupředu. Měly spolu složeno 20 záchranářských zkoušek v nejrůznějších směrech, včetně vrcholové sutinové zkoušky ZPJ nebo plošné mezinárodní zkoušky RH-FLB, celkem třikrát startovaly na nejvyšší záchranářské soutěži Mistrovství ČR ZP. Kromě pracovní kariéry byla Eliska také ale vzornou mámou, dokázala obětovat kus sebe a kus zdraví, aby tady mohla být další v řadě berňáckých záchranářek Brigitte Bona Fornax.

Pro Trollerovi, ale i pro nás všechny byla a je nezapomenutelná a zůstane zapsána v našich "záchranářských" srdcích ... R.I.P. Elisko ...