Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Odešla superstar

Poslední sobotu prvního měsíce roku 2023 se zcela nečekaně naplnila životní dráha jednoho z nejlepších psů Jihočeské záchranné brigády kynologů. Odešla psí superstar, která vystoupala až na ten nejvyšší vrchol.


Odešla superstar
Jana Šmídová 28.1.2023 660x In memoriam

Brigitte Bona Fornax byla fenou, která lámala hranice, která dokázala i téměř nemožné a která se společně se svým psovodem nesmazatelně zapsala mezi ty na které se rozhodně nezapomíná. Svůj všestranný talent zúročila jak v sutinovém tak i v plošném vyhledání, což dokazují i složené zkoušky ZZP3 a ZTV3. Dvakrát po sobě úspěšně obhájila atestační zkoušku v plošném vyhledání, celkem šestkrát v řadě se zúčastnila nejvyšší záchranářské soutěže Mistrovství ČR, pětkrát získala v domovské brigádě ocenění Pes roku, dvakrát po sobě inkasovala ocenění za nejlepší speciál. ale především, dokázala zachránit lidský život, za který získala nejprestižnější uznání v podobě zlatého záchranářského kříže. Brigittka se statečným psím srdcem, byla a nadále bude velkou inspirací a vzorem pro nás všechny. DĚKUJEME ... R. I. P. Brigitte ...


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Odešla Mistryně světa

    Jedinou chybou psů je, že jsou tu s námi tak krátce.

    In memoriam

    Poslední plavba

    Každý pes je někým milován, někteří však i bez nejvyšších titulů zůstávají ve vzpomínkách navždy...

    In memoriam

    Smutná zpráva

    Ve středu 8. 11. 2017 nás všechny zasáhla zpráva o smrti dlouholetého člena jihočeské záchranné brigády, kamarádského, věčně usměvavého "horala" Vlastíka Maxy.

    In memoriam

    Černá sobota

    Všichni kynologové jsou zajedno, že psí život je nespravedlivě krátký. Měl by být srovnatelný s koňmi, kteří jsou stejně nádherní a potřební.

    In memoriam