Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pohřešovaný řidič

Dva dny po bezútěšném pátrání v bažinách byli psovodi JČZBK znovu povoláni ke spolupráci při pátrání po nezvěstném řidiči kamionu.


Pohřešovaný řidič
2.5.2010 16899x Zásahy

Pohřešován byl slovenský řidič kamionu vezoucího náklad elektrospotřebičů ze Slovenska do Itálie. Když nedorazil na místo určení, ozval se příjemce a GPS dodavatele ukázala stanoviště jeho vozidla odstaveného na odpočívadle ještě na území Jihočeského kraje několik kilometrů před státní hranicí s Rakouskem. Jeho záhadné zmizení dotvrzovaly neporušené uzávěry dveří, nepoškozený cenný náklad i mobil zanechaný v kabině řidiče. Úkolem šesti záchranářských a jednoho policejního psovoda bylo důkladné propátrání co nejširšího okolí kamionu do všech směrů, nenachází-li se někde tělo pohřešovaného v důsledku zdravotního problému nebo působením trestného činu. Po třech hodinách pátrání rojnice vykrývající okolí kamionu do rozlohy několika set metrů včetně několika přilehlých rybníčků bylo možno konstatovat, že pohřešovaný muž se v terénu nenachází. Záhada zmizení mladého řidiče kamionu tedy pro tento den vyjasněna nebyla, ale spolupráce jihočeských kynologů s kriminální policií byla opět hodnocena velmi pozitivně. Především z hlediska rychlosti sestavení zásahového družstva a zorganizování celé pátrací akce do dvou hodin po vyhlášení požadavku.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Skoro vánoční pátrání

    Ještě tři dny před Vánoci jsme byli vyzváni ke spolupráci při velké pátrací akci.

    Zásahy

    Anička stále nezvěstná

    Neustávající pátrací akce mnoha desítek policistů po devítileté Aničce Janatkové se přes každodenní úsilí stále nesetkávají s úspěchem.

    Zásahy

    Vítané happyendy

    Bezútěšné hledání některých pohřešovaných osob je po hodinách marné práce kynologů určitě frustrující. O to vítanější je každý zásah s pozitivním ...

    Zásahy

    Hledání ztraceného seniora

    Členská základna JČZBK je velmi pestrá, ať už je to plemennou příslušností, věkem či úrovní vycvičenosti. Primární snahou každého člena by však měl být ...

    Zásahy