Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Populární berňáci

Málokteré plemeno se těší takové oblíbenosti u veřejnosti, jako bernští salašničtí psi. Líbivé barvy a dlouhou srst milují především děti.


Populární berňáci
Jaroslav Sedlák 29.7.2013 3584x

Jsou proto ideálními účastníky ukázek práce záchranných psů na dětských táborech. Při vhodné náplni se děti nechají velmi rády vtáhnout do rolí "ztracených osob", "plavců v nesnázích" nebo osádky člunu, která přišla o pádla a potřebuje buď donést záchranné lano, záchranný kruh nebo přímo odtáhnout bezvládný člun do bezpečí. Stejně nadšeně se hlásí do pozic vysílených tuláčků pečlivě ukrývaných v lese či jinak imitovaném prostředí. Spontánní spolupráce s dětmi je vděčná a nesmírně inspirující, jejich radost z plnění figurantských úkolů pak velice nakažlivá. Zejména pak v situacích, kdy se jim jako sparingpartneři akčního odpoledne přijedou nabídnout záchranáři s velmi širokým výcvikovým záběrem. Pavel a Martina Trollerovi se svými fenami Arinou a Alicí mohou se svými zkušenostmi předvádět vysoce kvalifikovanou výcvikovou spolupráci s dětmi jak při vyhledávání všeho druhu, tak při stopování nebo záchranných pracích ve vodě. Však ty se dají velmi dobře předvádět i na suchu přesně tak, jak probíhají jejich prvotní tréninky. Poděkování jim na závěr však patří nejen tomuto oblíbenému plemeni, ale i všem ostatním členům Jihočeské záchranné brigády, kteří se součinnostních ukázek s dětmi na letních táborech obětavě zúčastňují.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Junior Cup 2011

    Vítězství je sice vždy nejsladčí, ale ani stříbro ve vzpomínkách není k zahození.


    Jihočeský rok 2013

    Již dlouhou řadu let začíná nový kalendářní rok JČZBK výroční členskou schůzí ve slavnostním duchu s bilancí uplynulého období.


    Spáleniště nabílo

    Rozmarné počasí letošní zimy se na Spáleništi kupodivu příliš neprojevuje, sněhová pokrývka z počátku prosince se zatím nijak nezměnila.


    Poslední výcvik

    Díky končícímu roku byl prosinec vítanou příležitostí přijet na Spáleniště dvakrát. Tentokrát kromě výcviku i s oslavou příchodu roku 2013.