Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Pracovní a pátrací Silvestr

Oslavy konce roku jsou obvykle spojeny s poklidným bilancováním uplynulého období. Tradiční silvestrovské soustředění jihočeské brigády na Spáleništi tentokrát ale proběhlo ve zcela odlišném duchu.


Pracovní a pátrací Silvestr
Pavel Troller 2.1.2023 453x Soustředění

Ze čtvrteční přátelské návštěvy výtoňských hasičů se nečekaně vyvinula možnost provedení zemních prací v sutinovém trenažeru. Nabídky jsme pochopitelně velice rádi využili, operativně pozměnili plány soustředění a během pátečního dopoledne vytvořili nové podzemní úkryty. Prostor bývalého paletiště je tak připraven na navezení dalšího betonového materiálu.

Ještě v průběhu dokončovacích prací jsme museli opět velice rychle pozměnit naše další plány. Na výzvu PČR se všech pět přítomných atestovaných psovodů urychleně přemístilo na druhý konec Lipna na pátrací akci. Psí čenichy i tentokrát odvedly perfektní práci, akce byla zakončena smutným nálezem mrtvé osoby.

V sobotu proběhla obvyklá brigáda na kácení stromů a přípravu dřeva na další sezónu, věnovali jsme se samozřejmě i silvestrovsky zaměřenému tréninku našich čtyřnohých kamarádů a poslední hodiny starého roku oslavili při živé muzice. Po závěrečném nedělním novoročním tréninku se tak mohli Jihočeši i hosté rozjet domů s dobrým pocitem z úspěšného zakončení  roku 2022 a s optimistickým výhledem do nastávajícího roku 2023.

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články