Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Praktické nasazení v terénu

V úterý 12. 5. 2020 byli na žádost Policie ČR nasazeni čtyři psi z Jihočeské záchranné brigády kynologů na praktický zásah s pozitivním nálezem pohřešované osoby.


Praktické nasazení v terénu
Jana Šmídová 12.5.2020 2538x Zásahy

Praktické nasazení vyžaduje především připravenost a rychlé nastartování do akce. Mělo by být cílem a vrcholem pro každého z nás, kdo cvičíme své čtyřnohé parťáky tímto směrem. Když tedy v pondělí v podvečer obdržel vedoucí brigády požadavek od Policie ČR o pomoc při hledání pohřešované osoby, rozběhl se telefonní maraton ve svolávání vhodných kandidátů. Druhý den před devátou hodinou ranní byli připraveni čtyři psovodi v "plné polní" s GPS a vysílačkou ukázat co umí. Na místě se dle požadavku přizpůsobili vyhledání v rojnici a stali se tak součásti pátracího týmu, který během zhruba 30-ti minut hlásil nález těla pohřešované osoby.

Všem, kteří se podíleli na praktickém nasazení jménem celé brigády děkujeme, svým okamžitým nasazením potvrzují to, že jsme připraveni v případě potřeby pomoci. 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Anička stále nezvěstná

    Neustávající pátrací akce mnoha desítek policistů po devítileté Aničce Janatkové se přes každodenní úsilí stále nesetkávají s úspěchem.

    Zásahy

    Taktické cvičení složek IZS

    Shodou okolností v době vrcholící houbařské sezóny, kdy byli naši psovodi v průběhu pár týdnů povoláni k několika pátráním po pohřešovaných osobách, se v ...

    Zásahy

    Mlýn dosloužil

    Ještě se rok 2013 nerozběhl a trhosvinenská policie žádá pomoc kynologů při prohledání sutin domu, který se v časném ránu sesul.

    Zásahy

    Kynologická solidarita

    Telefonát od Policie České republiky v časném nedělním ránu tentokrát neznamenal další žádost o pomoc pří hledání pohřešované osoby, ale prosbu poněkud jiného ...

    Zásahy