Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Simulace zásahu s poskytnutím první pomoci 2016

Pod taktovkou výcvikářky Jany Šmídové se součástí LVT 2016, ve spolupráci s panem Janem Kolouchem z ČČK, stala i simulace opravdového neštěstí s vážně zraněnými osobami.



Tereza Čmejrková 16.10.2016 2909x VideogalerieVýjezdní tréninky

Psovodi se svými čtyřnohými parťáky byli rozděleni do týmů a následně jim byly předány koordináty k neštěstí. Zacházení s GPS je dnes již nedílnou součástí kompetencí každého psovoda, který je připraven na zásah. Každý tým v čele se svým vedoucím byl na místě neštěstí seznámen se situací a byly mu sděleny veškeré dostupné informace.

Překvapením této akce byli figuranti, kteří se díky profesionálnímu maskování Jana Koloucha proměnili v lehce až těžce raněné oběti. Jedna osoba přišla o oko a utrpěla otevřenou zlomeninu nohy, další osoba byla v šoku a měla v ruce zapíchnutý kus střepu. V terénu se také pohybovali další hysteričtí účastníci neštěstí. Úkolem psovodů tak tentokrát nebylo "pouhé" nalezení a označení figurantů, ale i jejich ošetření, jehož správnost kontroloval i přítomný odborný zdravotnický dohled.

Jednalo se tedy o velmi komplexní trénink, který prověřil nejen psy, ale i reakce psovodů ve vyhrocené situaci. Všichni se nakonec zúčastnili i zdravotnického kurzu, ve kterém byly zodpovězeny všechny otázky týkající se správného ošetření daných zranění a zhodnocena úspěšnost poskytnutí jejich první pomoci.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    WM FCI 2014 Itálie

    Po návratu z italského Torina, kde česká reprezentace získalo zlato i stříbro, bylo družstvo mistrů světa FCI 2014 pozváno do pořadu Snídaně s Novou.

    Videogalerie

    Zkoušky ZZL

    Na videu jsou zachyceny jednotlivé cviky nově vytvořené zkoušky záchrany z ledu.

    Videogalerie

    Záchrana z ledu

    Speciální zkouška záchrany z ledu rozšiřuje možnosti použití záchranných psů. Kdyby přispěla k záchraně jediného lidského života, má smysl...

    Videogalerie

    Lavinový výcvik v Alpách

    Na rakouském videu je zachycen lavinový výcvik štěněte chodského psa z chovu jihočeského chovatele Jiřího Císaře a jeho chovatelské stanice Zelený kámen.

    Videogalerie