Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

SOLO Sušice - sutiny očima začátečníka

Další letošní výjezdní trénink se konal 18. prosince v zajímavém areálu SOLO Sušice.


SOLO Sušice - sutiny očima začátečníka
Kateřina Slavíková 22.12.2021 1272x Výjezdní tréninky

Asi není potřeba toto kdysi slavné sirkařské impérium dlouze představovat, ale zmíním alespoň zajímavost, že historicky sahá firma až do roku 1839, a v roce 2008 kdy zde byla výroba zápalek ukončena, bylo 85 % produkce exportováno do zahraničí.

Výrobní haly byly všechny strženy a z původních rozsáhlých staveb továrny stojí v areálu nyní jen komín a okolní zbytky kotelny.

Co je pro někoho jen hromada suti a nepořádku, může být pro dalšího zdroj dřeva či stavebního materiálu, pro záchranářské kynology to znamená perfektní příležitost k novému místu na trénink.

V areálu jsme se sešli před 10. hodinou v hojném počtu a to i díky účasti šumavských kolegů. Ti naší smečku rozšířili o plemena, která v jihočeské brigádě zastoupena nejsou. Po úvodním rozřazení do skupin na mladé a zkušené psy jsme se rozešli do zvolených sekcí. Zkušení psi pracovali přímo na ruinách a v polorozbořené budově s komínem. Mladí psi zdokonalovali své schopnosti na hromadách stavební suti. Šestice nejzkušenějších si také ověřila nos při dohledávce cadaveru. Závěrem tréninku byla téměř tradiční odměna formou motivačního vyštěkání  figurantů.

K výcvikovému posunu mohly tentokrát pomoci i nestandardní pachy, kdy ve velmi blízkém okolí pracujících dvojic byly partou místních bezdomovců opékány buřty, dalšími rušivými vlivy byly zvuk motorové pily či standardní sobotní ruch města.

Po celou dobu tréninku vládla velice uvolněná a přátelská atmosféra a nečekaně krásné počasí.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články