Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Sváteční trénink

V pátek 8. 5. 2020 v den kdy Česká republika oslavovala Den vítězství a osvobození, uspořádali jihočeští záchranáři další trénink, tentokrát se zaměřením na vyhledání cadaveru.


Sváteční trénink
Jana Šmídová 13.5.2020 2354x Nezařazeno

Nádherný slunečný den přímo vybízel k tomu, zařadit do vyhledání i netolický potok Rapačov. Účastníci tréninku tak měli jedinečnou možnost během pátečního odpoledne potrénovat poslušnost ve skupině s ostatními kolegy, zapracovat a dopilovat přímé označení figuranta i za rušivých podmínek, kdy zároveň "vyštěkával" o pouhých pár metrů dál další pes. Na improvizovaném "trenažéru" seznámit psa se vzorkem pachu, který bylo následně možno vyhledávat v terénu i ve vodním toku. Záleželo jen na úrovni psa a chuti psovoda využít co nejvíc nabízenou příležitost. 

 


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Plochy v Amálině údolí na Šumavě

    V neděli 26.6.2022 pro nás připravila šumavanda Iva Bufková krásný trénink plošného vyhledání v Amálině údolí nedaleko Kašperských Hor.

    Nezařazeno

    Výročka 2021

    Opět se bilancovalo ... členové Jihočeské záchranné brigády se sešli na výroční členské schůzi.

    Nezařazeno

    Sobotní adrenalin

    Díky skvělé spolupráci VZS a tentokrát hlavně ochotě Honzy Wimmera, jsme se v sobotu, za velké nepřízně počasí, vydali do Dolní Vltavice, hlavním úkolem dne bylo ...

    Nezařazeno

    Trénink ve spolupráci

    Zatímco se část Jihočeské záchranné brigády kynologů zdokonalovala v práci v terénu během Airfreshe, někteří další využili lákavé nabídky ZBK Praha ke ...

    Nezařazeno