Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Svaz oslavuje výročí

Oslava dvacátého výročí založení Svazu záchranných brigád kynologů ČR proběhla v sídle prezidenta svazu v severočeském Žatci v sobotu 20. března 2010.


Svaz oslavuje výročí
Jaroslav Sedlák 22.3.2010 16246x Vítězové

Oslavy výročí zahájilo dopolední plénum, které sice mělo vyloženě pracovní ráz, avšak odehrávalo se již v předtuše odpoledního slavnostního zasedání. Kromě několika rutinních bodů jednání byla definitivně schválena i nová zkouška záchrany z ledu ZZL, která se tak stala dvacátou zkouškou národního záchranářského zkušebního řádu. Byla již zkušebně uspořádána v únoru na Lipně v rámci mezinárodního sympozia o záchraně z ledu a delegáti se s jejím průběhem detailně seznámili prostřednictvím promítnutých fotografií a videa. Uspořádání odpoledních oslav výročí SZBK bylo zcela srovnatelné se sjezdy. Za použití stejného klíče jako pro sjezdy (1 delegát na 10 členů brigády)  se jich totiž účastnilo téměř 70 účastníků. Za předsednickým stolem kromě členů vedení svazu zasedli i první tajemník svazu Miroslav Zábranský, generál Lubomír Krejcar, starosta ing. Josef Zajíc, předseda STSČ dr. Lubomír Široký a předseda mezinárodní organizace IRO dr. Wolfgang Zörner. Jejich projevy a předávané upomínkové dary dodaly oslavám patřičného lesku. S hlavním projevem shrnujícím dvacet let činnosti svazu vystoupila zástupkyně ČR v nejvyšších orgánech mezinárodních organizací IRO a FCI ing. Helena Šabatová. Prezident SZBK Ms. Vladimír Kuchta předal zasloužilým členům ze všech 14 brigád pamětní plakety, oceňující jejich dosavadní přínos svazu. Sedm zasloužilých funkcionářů bylo oceněno i udělením čestného členství v SZBK ČR (M. Zábranský, dr. W. Zörner, ing. H. Šabatová, ms. K. Štibora, ms. J. Sedlák, ms. V. Kuchta a B. Fiedlerová). Po skončení oficiální části oslav převzala režii zábavy místní kapela a všichni účastníci společně do závěrečné půlnoci předvedli, že záchranářští kynologové jsou nejen ochotni kdykoliv pomáhat při zachraňování životů, ale také se rozhodně umějí bavit.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    PF 2011

    Všem příznivcům Jihočeské záchranné brigády kynologů chceme za tuto přízeň poděkovat a popřát šťastné sváteční dny a úspěšný rok 2011.

    Vítězové

    Dřina stmeluje

    Že "všechno špatné je k něčemu dobré" je dávno známá pravda, kterou potvrdila i jednodenní úklidová brigáda zaměřená především na opravy a úklid cvičebních ...

    Vítězové

    Úctyhodné výročí

    Dubnové soustředění Jihočechů na Spáleništi probíhalo ve znamení dvou událostí: zkoušek ZZZ a hlavně oslavy sedmdesátin nestárnoucího Jardy Flíčka.

    Vítězové

    Vítězství na ČP ZTV3

    V sobotu 20. 8. 2022 proběhl pod pořadatelskou taktovkou ZBK Praha Český pohár ZTV3. Poprvé byla nedílnou součástí této zkoušky dle nového zkušebního řádu i ...

    Vítězové