Svazové soustředění na Spáleništi

Na jaro letošního roku bylo na základě podnětu sboru rozhodčích a výcvikové komise SZBK plánováno víkendové výcvikové soustředění týkající se metodiky užití a aplikace chemických vzorků pachu. Přísná karanténní opatření znemožnila v poslední chvíli jeho uskutečnění.


Svazové soustředění na Spáleništi
Jana Šmídová 9.9.2020 1651x Speciální akce

Je potěšitelné a zároveň nesmírně důležité, že iniciativu organizátorů v čele s Luckou Dlouhou neodradil nabitý program letošní druhé poloviny roku a nebyl důvodem k zrušení akce. První zařijový víkend se tak výcviková základna Spáleniště stala dějištěm setkání psovodů z celé republiky. Společně mohli nejen trénovat nácvik značení a vyhledání cadaveru, ale především i čerpat z informacemi nabitých přednášek a tolik důležitých diskusí na dané téma. Vzájemná výměna zkušeností aktivně cvičících psovodů je tím co nás posouvá dál a co nám nabízí široká základna celého svazu. Pachové práce patří v kynologickém světě k těm nejnáročnějším a jsou podstatou záchranářské práce. Stereotyp a vlastní chyby mnohdy mohou napáchat velké škody, se kterými se člověk následně nedokáže hnout z místa. Pohled a zkušenost jiného kolegy ze svazu je tak mnohdy k nezaplacení.

Jménem jihočechů děkujeme všem kdo jsou otevření spolupráci a těšíme se zase příště ... tentokrát na vodě na Nechranicích ??? ;-)