Taktické cvičení složek IZS

Shodou okolností v době vrcholící houbařské sezóny, kdy byli naši psovodi v průběhu pár týdnů povoláni k několika pátráním po pohřešovaných osobách, se v šumavských lesích u Frýdavy konalo na toto téma taktické cvičení složek IZS.


Taktické cvičení složek IZS
Pavel Troller 26.9.2022 408x Zásahy

Akce prověřovala součinnost složek IZS při záchraně osob ve špatně přístupném terénu. Do pátrání po pohřešovaných se zapojilo celkem deset psovodů, z toho šest dodala naše jihočeská brigáda, po jednom ZBK Praha, ZBK Královéhradeckého a Plzeňského kraje a HZS ČR. Jako doprovod se zapojilo i deset dalších Jihočechů, měli tak vynikající příležitost sledovat práci svých zkušenějších kamarádů. Nalezené osoby jsme předávali hasičům z SDH Přední Výtoň, Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a členovi Horské služby ČR. 

Při závěrečném vyhodnocení naši práci vysoce hodnotil ředitel územního odboru HZS Český Krumlov. Nejen pro rychlé a spolehlivé nalezení všech pohřešovaných, ale i pro naše chování, technické vybavení, spolupráci a komunikaci v průběhu celé akce. Všem přítomným tak patří velký dík za jejich nasazení a kamarádům z SDH Přední Výtoň i speciální poděkování za iniciování tohoto cvičení. Jsme opravdu rádi, že se spolupráce s obcí, v níž má naše brigáda na Spáleništi svou základnu, tak úspěšně rozvíjí.