Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Taktické cvičení

Dne 17.5.2019 proběhlo v Českém Krumlově taktické cvičení IZS, na které byli přizváni i atestovaní kynologové z Jihočeské záchranné brigády kynologů.


Taktické cvičení
Stanislav Stiebler 19.5.2019 3194x Atesty MV

Atestanti tak dostali možnost ukázat, k čemu jsou předurčeni. Cvičení se zúčastnili: Zdeněk Čmejrek s Omahou z Vtelenských polí, Radek Anděl s Artú z Andělského dvorku, Katka Sojková s Aishee bpp, Jitka Tomanová s Xentou Aritar Bastet a Stanislav Stiebler  jako vedoucí skupiny a zajištění spojení mezi kynology, velitelem úseků a štábem. Cvičením byl simulován výbuch plynového sporáku v restauračním zařízení. Při výbuchu došlo k destabilizaci budovy s velkým počtem zraněných. V průběhu zásahu bylo zjištěno, že se na místě události ještě pohřešují další osoby a proto byli nasazeni kynologové se svými psy. Při cvičení byli voláni na místo zásahu podle vzniklé situace a sledu událostí. Nasazení psovodi dostali od velitele úseku informace o prostoru, počtu pohřešovaných a možných nebezpečích. Dále už to bylo jen na atestantovi. Taktika, prohledání, vyhodnocování psa při práci, označení místa nálezu, práce s radiostanicí a mnoho jiného. V rámci cvičení si psovodi vyzkoušeli, jak se chová pach, jeho šíření, kumulace v uzavřených prostorech s velkým výskytem osob, organizaci na místě zásahu a spolupráci s ostatními složkami IZS. Myslím si, že všichni atestanti si odnáší cenné zkušenosti. Odvedli velký kus práce a ukázali i ostatním složkám IZS, že mohou být nedílnou součástí zásahu.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Atestovaná Brigitte

    Ve středu 11. května 2022 proběhly v Rokytnici nad Jizerou (Liberecký kraj) atestační zkoušky HZS ČR ve specializaci plošného vyhledání.

    Atesty MV

    Další splněný atest!

    Jihočeská záchranná brigáda má na svém kontě další úspěšně složený kynologický atest Ministerstva vnitra, tentokrát ve specializaci plošné vyhledávání.

    Atesty MV

    Atesty na Spáleništi

    Na začátku května poskytla výcviková základna Spáleniště své zázemí a přilehlé lesní porosty pro pořádání kynologických atestační zkoušek ve specializaci ...

    Atesty MV

    Nasazení 2016

    Další akce, které se členové JČZBK mohli účastnit a získat tím alespoň část zkušeností, které mají záchranáři brigád účastnících se atestů MV.

    Výjezdní tréninkyAtesty MV