Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Terénní pohár ZTV3

Dne 11.5.2019 se dvě členky JČZBK vydaly na terénní pohár ZTV3, který pořádala ZBK Praha v lesích u obce Nechánice.


Terénní pohár ZTV3
Jana Baxová 15.5.2019 2595x Závody a soutěže

Naďa Palivcová zde se svou desetiletou fenkou border kolie Májou předvedla velice pěkný výkon a také splnila limit zkoušky ZTV3! Jana Baxová se svým pětiletým křížencem německého ovčáka Jerrym získávala potřebné zkušenosti pro další výcvik.

Losováním startovních čísel si Naďa vytáhla č.1 a Jana č.3. První speciál se živými osobami posuzoval rozhodčí Michal Svoboda a druhý speciál s cadavery rozhodčí Pavel Svoboda. Pořadatelé vybrali zajímavé nejednotvárné terény. I počasí se předvelo rozmanitě, celý den se střídal lehký vánek s dusnem a deštěm.

Po nahrání terénů do gps nastoupila Naďa do prvního speciálu, vyšla po hraně terénu a Mája si velmi rychle proti větru našla prvního figuranta ukrytého v houští, po návratu z hustého porostu na hranu terénu po chvilce hledání se Máje podařilo najít druhého figuranta ukrytého na hraně terénu v dolíku.Třetí osoba byla na stromě v hustém smrkovém porostu, s jejím nalezením Mája trochu zápolila, ale i tuto se jí nakonec podařilo nalézt daleko před vypršením časového limitu. Ve druhém speciálu se Máje vedlo stejně dobře, na první vyslání do terénu doběhla ke cadaveru, který byl na stromě a opět nepotřebovala celý časový limit i k nalezení druhého vzorku uloženého dole v houští. V obou speciálech Mája pracovala velmi dobře a složení zkoušky ZTV3 si velmi zasloužila.

Jerry po nástupu do prvního speciálu našel poměrně rychle první osobu v houští a snad až s příliš velkým elánem pokračoval v hledání dalšího figuranta, v dusnu s chvilkovým vánkem mu nalezení druhé osoby v dolíku nějakou dobu trvalo. Třetí osobu se Jerrymu nalézt nepovedlo, došly mu fyzické síly. Ve druhém speciálu parádně a rychle nalezel a označil cadaver ve výšce, ale druhý dohledat nestihl. Jerry i Jana získali důležité zkušenosti, které určitě využijí v srpnu na dalším závodě ZTV3 a samozřejmě tyto cenné zkušenosti zohlední v trénincích.

Na bedně se umístili: 1.Karel Kleiber s 10letým německým ovčákem Chukem Ze Slamáku, 2.Martin Chrudimský s 8letým zlatým retrievrem Ashley Vera Moravia, 3.Jitka Dědinová se 7letým anglickým špringlšpanělem Caliméro Od Jakubského Rybníka.

Závod byl velmi dobře připraven, organizátoři, figuranti i rozhodčí si zaslouží dík za to jak vše zvládli.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články