Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Trénink vyhledání v Prachaticích

Nadcházející rok 2020 začal u jihočechů ve znamení tréninků. Uplynulá sobota se nesla v duchu sutinového vyhledání, následující víkend nás potom čeká trénink záchrany z ledu, ale i plošné prohledávání a poslušnost.


Trénink vyhledání v Prachaticích
Jana Šmídová + Kuba Novák 27.1.2020 2198x Výjezdní tréninky
Hodnocení proběhlého tréninku okem pozorovatele Kuby Nováka ;-):
První letošní trénink Jihočeské záchranné brigády kynologů probíhal 25.1.2020 v prostorách Tepelného hospodářství v Prachaticích pod vedením výcvikářky Jany Šmídové. Od časného rána se cvičilo vyhledávání a pachové práce venku před budovou. Vyhledávání bylo pro psy v novém prostředí, se kterým se někteří ještě nikdy nesetkali.  Těžké, zajímavé, ale i přínosné. Po výcviku před budovou jsme se přemístili do nedaleké kotelny, kde se také hledaly ,,ztracené osoby´´. Jelikož vyhledávání šlo všem psům velmi dobře, tak jim toho výcvik určitě mnoho přinesl.
I z mého pohledu výcvikáře se jednalo o přínosný trénink, který je především mladým jedincům zapotřebí. Čím více v mládí naobjemuješ, v praxi, na zkouškách a závodech jako když najdeš. Výcvik záchranářského psa se nikdy nesmí stát stereotypem a myslím si, že i zkušení psí matadoři měli "co dělat".
Děkuji Jirkovi Novákovi a celé jeho rodině za hezky strávenou sobotu :-)

Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články