Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Tropická voda

Víkendové tropické teploty sužovaly celou Evropu, nikoli však jihočeské záchranáře. Ti se sešli na letošním již třetím vodním výcviku konaném v loděnici na březích Lipna.


Tropická voda
Iva Bufková 21.6.2022 618x Nezařazeno

Ačkoli zahájení v přívalovém dešti a pod vodorovnými blesky přes celé Lipno bylo poněkud dramatické, další dny už přinesly krásné počasí, pro výcvik na vodě ideální. Také se udělalo mraky práce, a to i přes docela skrovný počet účastníků.

Celkem 5 psovodů se svými čtyřnohými parťáky trénovalo záchranu tonoucího i řadu praktických dovedností spojených s vodními pracemi. Kromě toho ti zkušenější včetně Brigitky s Pavlem trénovali i nalezení a označení vzorku cadaveru. Domů jsme se všichni díky extrémním teplotám a tréninkovému nasazení sice rozjeli také poněkud mrtví, ale spokojení. Bylo to super.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    9/11 CHLUPATÍ HRDINOVÉ

    Dnes, v 9:59 a 10:28 se před dvaceti lety v USA zřítila Americká dvojčata.

    Nezařazeno

    Sjezd SZBK ČR

    V sobotu 26. června se ve Chbanech konal odložený volební sjezd SZBK ČR. Jihočeská brigáda na něm získala silné zastoupení ve vedení svazu.

    Nezařazeno

    Výročka 2021

    Opět se bilancovalo ... členové Jihočeské záchranné brigády se sešli na výroční členské schůzi.

    Nezařazeno

    Zasněžené Jince

    Předpověď na předmikulášskou sobotu 4. prosince nevypadala obzvlášť lákavě, ale jak praví známé norské přísloví, neexistuje špatné počasí, jen špatné ...

    Nezařazeno