Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Týdenní výcviky

Zkušený kynolog ví, že dobře vedený týdenní výcvik je s běžnými návštěvami cvičišť nesrovnatelný především v systematičnosti postupů.


Týdenní výcviky
Jaroslav Sedlák 29.7.2013 3252x

Týden již dává mnohem více prostoru i k řešení hlubších výcvikových problémů, nastalých často v důsledku nepromyšleného a zbrklého tréninkového postupu. Není sice rozhodně nutno dělat "vědu" z každého výcvikového krůčku, ale důsledná postupnost založená na zlatém pravidle vždy pouze jedné novinky a přiměřených výcvikových schůdků je naprosto nezbytná. Již v zárodku totiž likviduje případnou bezradnost mladého zvířete při řešení úkolu, ke kterému dosud nedozrálo. Existuje celá řada těchto zlatých pravidel starých kynologů, která ale často nebývají dodržována a málo zkušený instruktor pak následné nezdary dává za vinu povahovému založení psa, které vyhodnocuje lidským pohledem. Polidšťování je jednou z nejběžnějších výcvikových chyb, protože pohled psa a jeho vnímání situací je od lidského diametrálně odlišné. Týdenní soustředění Jihočeské brigády se svým poměrně hodně nabitým programem bude těm Jihočechům, kteří se z nějakých důvodů nezúčastnili, velmi citelně chybět. Bylo pojato jako klíčové pro sutinovou, plošnou, vodní a stopařskou přípravu tohoto roku a podle toho byla nastavena i jeho náplň. Nádherné letní počasí bez jediného mráčku po celý týden již hraničilo s nekompromisními tropy a jeho náročnost dokázala kompenzovat jen vyšší nadmořská výška a hlavně blízkost lipenské přehrady s nádhernou vodou. Proběhl tak naprosto nezapomenutelný výcvikový týden, doslova napěchovaný teoretickými i praktickými poznatky, které velmi obětavě dirigovali domácí i externí instruktoři. Těm všem a zároveň celému realizačnímu týmu patří mimořádný dík všech zúčastněných za získávání maxima při zcela minimálních nákladech.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články

    Populární berňáci

    Málokteré plemeno se těší takové oblíbenosti u veřejnosti, jako bernští salašničtí psi. Líbivé barvy a dlouhou srst milují především děti.


    Jaro již naplno

    V přípravě na březnové mezinárodní a dubnové národní zkoušky vyrazili Jihočeši opět za hranice kraje, záměrně do terénů psům zcela neznámých.


    Jihočeši bilancovali

    Každoroční bilanční členská schůze tradičně o první neděli v novém roce shrnula výsledky práce za uplynulý rok 2009.

    Vítězové

    Pololetní bilance

    Jihočeská brigáda mívá většinou týdenní soustředění s minimem zkoušek, které zcela pochopitelně přinášejí do letní pohody i určitou nervozitu.

    Nezařazeno