Ukázky s Českým červeným křížem

Z ukázek pro ČČK v Prachaticích a ve Vimperku se již stala na začátku září milá tradice.


Ukázky s Českým červeným křížem
Lukáš Čihák 25.9.2021 952x Ukázky

Jako první proběhla v pátek 10. září ukázka v Prachaticích a těsně ji následovala druhá, téměř totožná ve středu 15. září ve Vimperku.

Zprostředkovaný pohled okem začínajícího čekatele Lukáše Čiháka: 

Podobně jako ostatní účastníci z řad integrovaného záchranného systému jsme si poslední den první poloviny září nemohli nechat ujít skvělou prezentační akci určenou pro děti z vimperských vzdělávacích zařízení konanou pod záštitou Českého červeného kříže. Čtyři Jihočeši, kteřé doprovázeli dva čtyřnozí zkušení parťáci a dvě energická štěňata rozbalili v pátek dopoledne u řeky Volyňky svůj stan. Maliňačka Debra Štíhlouš předvedla parádní základy poslušnosti. Za předchozího vysvětlení, že záchranářský pes nesmí nikdy nikomu ani chlupem ublížit, pomohla nejednomu děcku a paní učitelce odbourat obavy ze svého atleticky stavěného těla a přísně střižených uší i tlamy předpisovým průchodem u nohy psovoda vedená přitom nahodilými cestičkami ve shluku přihlížejících.
Špringršpanělka Valentine Ruthless dětem názorně ukázala, že se vůbec nemusí bát záchranářského psa hlasitě vyštěkávajícího právě nalezeného figuranta, který seděl v kruhu mezi nimi. Notnou dávku srdečných sympatií na závěr rozdalo naše juniorní sourozenecké duo australáků Quido & Quinevere Colors of the Wind, když se nechalo od dětí nadmíru ochotně krmit, spokojeně drbat, rozkošně mazlit, vtipně vodit, měřit síly v kouzelně nemotorném přetahování. Vysoké dětské jůůůů, jéééé a hihihi na závěr vyvolávaly vzájemné štěněcí půtky.
Bylo nám potěšením, že se s námi měli zájem socializovat a zastavit se na kus řeči nejen náhodní kolemjdoucí, ale ve volných chvilkách také kolegové z řad horské služby, zdravotnických záchranářů, hasičů, místní městské, ale i státní policie. Naše kynologické duše potěšil také mladý australský ovčák zdejšího policisty, který se úspěšně věnuje vyhledávání drog.
Děkujeme za pozvání, všem přítomným za účast a na příští akci se budeme těšit na brzké shledání!